SINDIKAT TELEKOMA " SRBIJA"
SEKRETARIJAT, BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 32-31-447, 32-10-348, faks 32-30-564
Datum: 11.decembar 2002.
B E O G R A D

IZVEŠTAJ SA SASTANKA PREDSTAVNIKA SINDIKATA TELEKOMA "SRBIJA" SA PREDSEDNIKOM UPRAVNOG ODBORA
PROF. DR DRAGOR HIBER-om

        Na sastanku predstavnika Sindikata Telekoma "Srbija" sa predsednikom Upravnog odbora dr. Dragorom Hiberom, održanog dana 11. decembra 2002. godine u prostorijama Preduzeca "Telekom Srbija" a.d., prisustvovali su:
        Predstavnici Sindikata Telekoma "Srbija": Dragan Kovacevic, Miladin Filipovic, LJubomir Kovacev i LJubomir Đokovic.
        Predstavnici Sindikata Telekom : Živan Mandic i Slobodan Kandic.

        Tema sastanka bila je: Realizacija Sporazuma o povecanju zarada i realizacija Kolektivnog Ugovora u domenu zarada.

        Predstavnici Sindikata Telekoma "Srbija" su izrazili svoje ogorcenje zbog neispunjenja obaveza koje su potpisali za Ministarstvo finansija i ekonomije Miroslava Milenovic, predsednik Upravnog odbora Dragor Hiber, generalni direktor preduzeca "Telekom Srbija" a.d. Draško Petrovic i predsednik Sindikata Telekoma "Srbija" Zoran Mrvaljevic. 
        Predstavnici Sindikata Telekoma "Srbija" su konstatovali da su blagovremeno izvršili svoje obaveze, a da druga ugovorna strana nije ispoštavala svoje ugovorne obaveze. Ovim cinom je dovedeno u pitanje povecanje zarada za mesec novembar 2002. godine, a samim tim i primena Kolektivnog ugovora u domenu zarada. Naši predstavnici su posebno naglasili odgovornost predsednika Upravnog odbora kao potpisnika sporazuma i predstavnika Vlade u Preduzecu "Telekom Srbija" a.d. 
        Naši predstavnici su upoznali dr Dragora Hibera, sa poslednjim dopisom Ministarstva za rad i zapošljavanje od 06. decembra 2002. godine koje smo dobili tek, danas, 11. decembra 2002. godine. Iz dostavljenih primedbi ocigledno je da ministar nije ni procitao tekst usaglašenog Kolektivnog ugovora. 
        Predsednik Upravnog odbora je preuzeo na sebe obavezu da do 12. decembra do 10 casova obezbedi saglasnost ministra Ministarstva za rad i zapošljavanje, t.j. realizaciju preuzetih obaveza u vezi potpisanog Sporazuma od 31. oktobra 2002. godine.
Prisutni poredstavnici sindikata izrazili su ocekivanje da ce predsednik UO "Telekoma Srbija" a.d. ispuniti obavezu iz tacke 6. navedenog Sporazuma. Predsednik Upravnog odbora je izjavio da mu je u ovom momentu teško da govori o konkretnim ciframa, jer mu je potreban podatak o proceni dobiti preduzeca za 2002. godinu. 
        Razgvor je obuhvatio i temu prestruktuiranja Preduzeca i odnose medu akcionarima. Izražena je namera Vlade da ostane jedini akcionar u fiksnoj telefoniji u "Telekom Srbija" a.d.

Predstavnici 
Sindikata Telekoma "Srbija"