Sastanak predstavnika sindikata javnih preduzeca sa nadleznima u Vladi Srbije

        17. decembra u Vladi Srbije odrzan je sastanak predstavnika sindikata javnih preduzeca sa sefom kabineta predsednika Vlade Nemanjom Kolesarom i savetnikom predsednika Vlade Todorom Dimitrijevicem. Sastanku su prisustvovali predstavnici sindikata NIS-a, EPS-a, ZTP-a, PTT-a, Sindikata Telekoma "Srbija" i Sindikata "Telekom". Razgovarano je o zahtevima koji su predati u Vladi tokom protesta odrzanog 11. decembra.
        Prema recima predsednika Sindikata Telekoma "Srbija" Zorana Mrvaljevica, prihvacen je predlog sindikata da bude formiran tim sindikata za restruktuiranje. Sindikati treba do 27. decembra da predloze nacin rada te komisije. 
        Kada je rec o kolektivnim ugovorima, posto je bilo problema jer se nije znalo ko moze da daje primedbe na tekstove kolektivnih ugovora, dogovoreno je da ubuduce Ministarstvo za rad i zaposljavanje daje saglasnost na njih, kaze Mrvaljevic. Ako sindikati budu nezadovoljni odlukom Ministartsva, onda ce tumacenje davati Odbor za zakonodavstvo. 
        Na sastanku je razgovarano i o Uredbi o minimumu procesa rada u javnim preduzecima. Prema reciam Mrvaljevica, dogovoreno je da na sledecim sastancima bude odredeno sta je minimum procesa rada.