SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"
tel. 32-31-447, 32-10-348, faks 32-30-564
e-mail sintel@eunet.yu
Broj:      Datum: 13. januar 2003. B E O G R A D

Preduzece "Telekom Srbija" a.d.

Generalni direktor
Gospodin Drasko Petrovic

Predsednik Upravnog odbora
  Prof. dr Dragor Hiber

11000 BEOGRAD

PREDMET: Zahtev za hitan sastanak

Sindikat Telekoma "Srbija", predsednik Upravnog odbora, prof. dr Dragor Hiber i generalni direktor mr Drasko Petrovic, Preduzeca "Telekom Srbija" a.d., potpisali su 31. oktobra 2002. godine Sporazum na bazi kojeg je Sindikat obustavio proteste. Zadnji stav navedenog Sporazuma, glasi: "Za implementaciju ovog sporazuma jemce svojim potpisom i potpunom odgovornoscu predsednik Upravnog odbora kompanije i geralni direktor kompanije."

Navedeni Sporazum nije ispostovan, kao ni usmeno preuzete obaveze od strane navedenih rukovodioca, pa je zbog toga Izvrsni odbor Sindikata Telekoma "Srbija" na sednici odrzanoj dana 10. januara 2003. godine doneo Odluku da zatrazi odrzavanje sastanka u ponedeljak 13. januara 2003. godine u cilju resavanja navedenih problema.

Izvrsni odbor Sindikata Telekoma "Srbija" je takode doneo Odluku da zbog uocenih problema u primeni Kolektivnog Ugovora, t.j. u ugovorima o radu koji su vec poslati pojedinim TD, zahteva odgovornost nadleznog direktora u Direkciji za personal i organizaciju, jer ugovori o radu nisu u skladu sa Zakonom o radu.

S obzirom na ozbiljnost problema, kao i na veliko nezadovoljstvo zaposlenih, smatramo da je izlisno naglasavati hitnost ovog sastanka.

Predsednik
Sindikata Telekoma "Srbija"