SINDIKAT RADNIKA NIS-a
Novi Sad, 22.01.2003. godine

S A O P Š T E NJ E    Z A    J A V N O S T 

        Na sastanku Sindikata velikih javnih preduzeca (EPS, NIS, ZTP, PTT) i Sindikata "Telekoma", Sindikata "Telekoma Srbije", Unije Sindikata i Sindikata finansijskih organizacija Srbije, koji je održan u Novom Sadu, 22.01.2003. godine, postignuta je saglasnost o izradi zajedničke platforme o akcionom delovanju ovih sindikata.
        Na ovom sastanku takodje je postignuta saglasnost i oko formiranja konfederacije sindikata ovih preduzeća, kao posebnog organizacionog oblika delovanja. Rok za izradu ove platforme je 10.02.2003. godine.
        Inače, na ovom sastanku iskazano je veliko nezadovoljstvo inicijativnog odbora sindikata javnih preduzeća, što Vlada Republike Srbije nije ispoštovala rok i što se nije nastavilo sa započetim aktivnostima koje su dogovorene na sastanku 17. decembra 2002. godine.
        Reč je o učešću sindikata u radu Komisije za restruktuiranje i privatizaciju javnih preduzeća, o radu u socijalno-ekonomskom savetu Republike Srbije, unapređenju kolektivnog pregovaranja, kao i o izmeni Uredbe o minimumu procesa rada u javnim preduzećima za vreme štrajka.

SINDIKAT RADNIKA NIS-a
SINDIKAT RADNIKA EPS-a
SINDIKAT PTT-a SRBIJE
SINDIKAT ŽELEZNIČARA
SINDIKAT "TELEKOM"-a
SINDIKAT TELEKOM "SRBIJE"
SINDIKAT FINANSIJSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE
JSO NIS-NAFTAGAS
UNIJA SINDIKATA