UNIJA SINDIKATA SINDIKAT TELEKOMA " SRBIJA"
SEKRETARIJAT BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 3231-447, 32-10-348, faks 32-30-564
http:// www.sindikat-telekoma.co.yu e-mail: sintel@eunet.yu
Broj: 215/2 Datum: 21. februar 2003. B E O G R A D

O B A V E S T E NJ E

        Sindikat Telekoma "Srbija" istice da je predlog Protokola koji nam je ponudilo poslovodstvo zadovoljavajuci i zahtevamo da nadlezni ministri na njega daju saglasnost. Ponudenim Protokolom zaposleni bi pocetkom aprila dobili zaradu iz dobiti (trinaestu platu). Osim toga, Protokol predvida uvecanje mase zarada za jednu dvanaestinu zarade iz dobiti (sto iznosi oko 8%) i na tako uvecanu masu za zarade povecanje od 3% za april, 3% za jul, 4,5% za septembar i 4% za decembar. 
        Podsecamo vas da je za danas zakazan sastanak sa republickim ministrom saobracaja i telekomunikacija Marijom Rasetom-Vukosavljevic, koja, osim ministra finansija, treba da se saglasi sa Protokolom. Zbog toga smatramo da treba sacekati rezultate razgovora i posle toga odluciti o daljim koracima. 
        Sindikat "Telekom" nije se izjasnio o ponudenom Protokolu niti je konkretno izneo primedbe na taj tekst. Zato nije jasan razlog zbog cega je taj sindikat usao u strajk dok nisu zavrseni pregovori sa predstavnicima Vlade. Smatramo da je najbolje i najlogicnije bilo sacekati kraj pregovora pa tek onda eventualno ici u strajk. 

        Sindikat Telekoma "Srbija" je vec pripremio strategiju kako ce delovati ukoliko pregovori sa Vladom ne budu uspesni i sindikalne organizacije su dobile predlog odluke o kojem treba da se izjasne. 

        Molimo sve predsednike SO Sindikata Telekoma "Srbija" da ovaj dopis izlepe na oglasnim tablama kako bi clanstvo bilo upoznato sa trenutnom situacijom.

Predsednik
Sindikata Telekoma "Srbija"
Zoran Mrvaljevic