UNIJA SINDIKATA SINDIKAT TELEKOMA " SRBIJA"
SEKRETARIJAT BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 3231-447, 32-10-348, faks 32-30-564
http:// www.sindikat-telekoma.co.yu e-mail: sintel@eunet.yu
Broj: 219/2 Datum: 21.02.2003. godine  BEOGRAD 

O B A V E S T E NJ E

        Predstavnici sva tri sindikata u "Telekom Srbija" a.d. razgovarali su u Ministarstvu saobracaja i telekomunikacija Srbije sa ministrom saobracaja i telekomunikacija Marijom Rasetom-Vukosavljevic, nadleznim iz Ministarstva finansija, generalnim direktorom "Telekom Srbija" Draskom Petrovicem i predsednikom Upravnog odbora Dragorom Hiberom o Protokolu koji nam je ponudilo poslovodstvo tokom protesta odrzanog 19. februara.

        Razgovori ce biti nastavljeni sa poslovodstvom u ponedeljak, 24. februara u 12 sati, a do tada predstavnici poslovodstva treba da sa ministarstvima usaglase svoju ponudu zaposlenima. Vec sada je izvesno da tacku 5 iz sadasnjeg Protokola (da dvanaestina zarade iz dobiti ude u masu zarada za 2003. godinu) Vlada nije prihvatila.

        Kada je rec o akcijama, receno nam je da ce Ministarstvo za privredu i privatizaciju izdati saopstenje u kojem ce biti protumaceno da statusne promene "Telekom Srbija" nece biti tretirane kao restruktuiranje u smislu clana 43. stav 3. Zakona o privatizaciji.

Predsednik
Sindikata Telekoma "Srbija"
Zoran Mrvaljevic