UNIJA SINDIKATA SINDIKAT TELEKOMA " SRBIJA"
SEKRETARIJAT BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 3231-447, 32-10-348, faks 32-30-564
http:// www.sindikat-telekoma.co.yu e-mail: sintel@eunet.yu
Broj: 286/2 Datum: 04.03.2003. godine BEOGRAD 

        Na osnovu clana 27. Statuta Sindikata Telekoma "Srbija", Strajkacki odbor je na bazi pismene i usmene saglasnosti clanova Izvrsnog odbora na sednici odrzanoj 04. marta 2003. godine u Beogradu, ul. Kosovska br. 10, doneo

O D L U K U

    1. Prekidaju se sve aktivnosti clanova Sindikata Telekoma "Srbija" u vezi najavljenog strajka sa pocetkom 05. marta 2003. godine.

OBRAZLOZENJE

        S obzirom da je 04. marta 2003. godine potpisan Protokol sa predsednikom Upravnog odbora Dragorom Hiberom i generalnim direktorom Preduzeca "Telekom Srbija" a.d., Draskom Petrovicem, kojim se zahtevi Sindikata Telekoma "Srbija" smatraju ispunjenim, Strajkacki odbor je na osnovu dvotrecinske saglasnosti clanova Izvrsnog odbora, odlucio kao u izreci.

Predsednik Izvrsnog odbora
Sindikata Telekoma "Srbija"
Branislav Savic


UNIJA SINDIKATA SINDIKAT TELEKOMA " SRBIJA"
SEKRETARIJAT BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 3231-447, 32-10-348, faks 32-30-564
http:// www.sindikat-telekoma.co.yu e-mail: sintel@eunet.yu
Broj: 287/2 Datum: 04.03.2003. 

O B A V E S T E NJ E

        04. marta potpisan je Protokol o zahtevima sindikata u "Telekom Srbija" a.d.. Protokol su potpisali predsednik Upravnog odbora Dragor Hiber, generalni direktor Drasko Petrovic, predsednik Sindikata Telekoma "Srbija" Zoran Mrvaljevic, predsednik Sindikata "Telekom" Zivan Mandic i v.d. predsednika Sindikata Telekoma Srbija a.d. "Nezavisnost" Dragan Panic. Protokol je potpisala i republicki ministar saobracaja i telekomunikacija Marija Raseta Vukosavljevic, a saglasnost je dao i ministar finansija Bozidar Šelic. On ce Protokol potpisati po povratku sa sluzbenog puta.
        U Protokolu koji je potpisan navodi se da nema prepreka za isplatu zarade zaposlenima iz dobiti nakon sto statutarni organi "Telekom Srbija" a.d. donesu odluku o godisnjem racunu i iskazanim poslovnim rezultatima. Isplata zarade iz dobiti bice okoncana najkasnije do 10. aprila ove godine, predvideno je Protokolom. Protokol predvida da ce na iznos mase sredstava za zarade tokom prve polovine 2003. godine biti primenjeni sledeci procenti rasta: za april 3% i za jun 3%. Procenat rasta mase sredstava za zarade nakon isteka prvog polugodista 2003. godine bice naknadno utvrden. Protokol predvida da ce pregovori reprezentativnih sindikata i poslovodstva uz ucesce nadleznih ministarstava zapoceti najkasnije 15. maja ove godine. 
        Posto je potpisan Protokol, Strajkacki odbor Sindikata Telekoma "Srbija" je na osnovu saglasnosti dve trecine clanova Izvrsnog odbora naseg sindikata doneo Odluku da se prekidaju sve aktivnosti Sindikata u vezi sa strajkom koji je trebalo da pocne 5. marta ove godine.

Predsednik
Sindikata Telekoma "Srbija"
Zoran Mrvaljevic