UNIJA SINDIKATA SINDIKAT TELEKOMA " SRBIJA"
SEKRETARIJAT BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 3231-447, 32-10-348, faks 32-30-564
http:// www.sindikat-telekoma.co.yu e-mail: sintel@eunet.yu
Broj: 352/3 Datum: 18.03.2003. godine  BEOGRAD 

Predsednicima sindikalnih organizacija

Predmet : podaci o clanarini

Poštovani,

        Obaveštavamo Vas da finansijska služba Sindikata ima velikih problema sa utvrdivanjem iznosa clanarine koji pristiže na žiro-racun Sindikata. Naše koleginice koje rade na tim poslovima više nisu u stanju da ustanove cija clanarina i u kom iznosu je legla na žiro-racun Sindikata. Zbog toga nece biti moguce utvrditi koliko novca ima svaka od sindikalnih organizacija cija su sredstva na zajednickom racunu. Osim toga, ima slucajeva da je naša clanarina uplacena na žiro-racun sindikata "Telekom" (obrnuta situacija se nikad nije dogodila!), a deo clanarine jednostavno ne bude obustavljen ili negde zaluta.

        Verujem da ne moram da naglašavam da ovaj Sindikat bez finansijskih sredstava NE MOŽE DA ISPUNI OCEKIVANJA CLANSTVA i zbog toga ne možemo dalje tolerisati da se prema ovom pitanju ponašamo neodgovorno.

        Zato Vas molim da što hitnije pošaljete finansijskoj službi podatke o visini clanarine koja je za vašu sindikalnu organizaciju uplacena na žiro-racun Sindikata od januarske i februarske zarade (isplate koje su vršene 15.02. i 15.03.2003.), a koje možete dobiti od radnika službe za obracun zarada u vašoj organizacionoj celini.

        Podsecam vas da je i Izvršni odbor na poslednjoj sednici OBAVEZAO predsednike sindikalnh organizacija da ove podatke što pre dostave Finansijskoj službi Sindikata.

S poštovanjem,

Predsednik Skupštine
Sindikata Telekoma "Srbija"
Ljubomir Kovacev