PREDUZECE ZA TELEKOMUNIKACIJE
"TELEKOM SRBIJA" a.d.
Broj 47186/1
17.9.2001. godine
Beograd

        Na osnovu člana 39. stav 2. Statuta "Telekom Srbija" a.d. u skladu sa članom 11. Zakona o sistemima veza Republike Srbije, generalni direktor Preduzeća za telekomunikacije  "Telekom Srbija" a.d. dana __.11.2000. godine, doneo je

ODLUKU
O NAČINU OBEZBEĐIVANJA MINIMUMA PROCESA RADA

Tačka 1.

        Direktori direkcija, teritorijalnih direkcija, filijala i zona održavanja (u daljem tekstu: direktori organizacionih celina Preduzeća) obavezni su da u okviru delokruga rada organizacione celine kojom rukovode preduzmu sve neophodne mere i obezbede trajnost, neprekidnost i kvalitetno funkcionisanje telekomunikacionog saobraćaja i održavanje i zaštitu kapaciteta i objekata, postrojenja i uređaja i drugih sredstava rada u cilju obezbeđivanja minimuma procesa rada, što posebno obuhvata:
- funkcionisanje medjunarodnog telekomunikacionog saobraćaja u celini;
- funkcionisanje unutrašnjeg telekomunikacionog saobraćaja u obimu kojim se obezbeđuje funkcionisanje odgovarajućih sistema bezbednosti i drugih vitalnih sistema zemlje;
- održavanje telekomunikacionih kapaciteta kojima se obezbeđuje funkcionisanje međunarodnog i unutrašnjeg telekomunikacionog saobraćaja u obimu utvrđenom zakonom.

Tačka 2.

        Direktori direkcija su obavezni da za izvršavanje obaveze utvrđene tačkom 1. ove Odluke odrede delove procesa rada, poslove i radne zadatke na radnim mestima sistematizovanim u navedenim delovima procesa rada koji se obavezno izvršavaju, kao i da utvrde broj zaposlenih i raspored rada na određenim poslovima i radnim zadacima.

Tačka 3.

        Direktori direkcija su obavezni da u roku od tri dana od primene ove Odluke dostave Direkciji za personal i organizaciju pismeni izveštaj o izvršavanju obaveze utvrđene tačkom 2. ove Odluke.

Tačka 4.

        Direktor direkcije za personal i organizaciju je obavezan da, po prijemu pismenih izveštaja iz tačke 3., dostavi generalnom direktoru pismeni izveštaj o obezbeđivanju minimuma procesa rada u preduzeću.
        Pismeni izveštaj iz stava 1. je sastavni deo ove Odluke.

Tačka 5.

        Način izvršenja mera fizičko-tehničke zaštite kapaciteta i objekata, postrojenja i uređaja i drugih sredstava rada se realizuje u skladu sa posebnom naredbom generalnog direktora.

Tačka 6.

        Direktori organizacionih celina Preduzeća su neposredno odgovorni direktoru za sprovođenje ove Odluke.

Tačka 7.

        Ova odluka se primenjuje danom donošenja.

GENERALNI DIREKTOR
PREDUZEĆA ZA TELEKOMUNIKACIJE
"TELEKOM SRBIJA" a.d.
Draško Petrović, dipl. pravnik

 

Da članstvo ove Sindikalne organizacije ne učestvuje u štrajku koji je zakaza za 21.10.2002. godine. Ova odluka je proizašla iz činjenice:
- da je doneta ishitrena odluka odluka o započinjanju štrajka,
- da nije postignuto jedinstvo sva tri sindikata,
- da nisu usaglašeni štrajkački zahtevi,
- da je odluka Izvršnog odbora o započinjanju štrajka doneta preglasavanjem gde je sedam Sindikalnih organizacija bilo protiv istog.

Poučeni iskustvom iz prethodnog štrajka, koji je bio znatno bolje organizovan a nije doneo željene rezultate, SO MG Smederevo NEĆE STUPITI u štrajk dok se ne otklone navedene primedbe.

Predsednik SO MG Smederevo
Jelena Petrović