SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"
SEKRETARIJAT BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 32-31-447, 32-10-348, faks 32-30-564
e-mail: sintel@eunet.yu
Broj: 492/3 Datum: 22.04.2003. godine

S A O P S T E NJ E

        Ovim saopstenjem zelimo da izrazimo svoje ogorcenje i da upozorimo nase poslovodstvo a narocito Ministarstvo finansija i ekonomije, da se ne igra sa strpljenjem 12.500 zaposlenih i da postuje sve zajednicki dogovorene i potpisane sporazume i protokole. 
        Podsecamo, da smo nekoliko puta do sada, uvazili obrazlozenja naseg poslovodstva i nadleznih ministarstava (saobracaja i telekomunikacija, za rad i zaposljavanje, finansija i ekonomije) vezana za isplatu zarade iz dobiti za 2002 godinu (uspesno poslovanje za prva tri meseca 2003 godine). Uvazili smo i pomeranje roka isplate koji je, Protokolom koji su potpisali svi nadlezni ministri, bio utvrden za 10. april na 22. april. 
        Danas, kada istice zadnji rok, Ministar finansija i ekonomije, g-din Bozidar Šelic, jos uvek nije potpisao neophodnu saglasnost za isplatu navedenih sredstava, sto govori o krajnjem nipodastavanju svih zaposlenih koji su najvise doprineli da kompanija "Telekom Srbija " a.d. ovako uspesno posluje. Da li je u pitanju neodgovornost ili namera da se sa nama manipulise, prosudicemo sami i u skladu sa tim doneti odgovarajuce odluke.

        Potpisani Sporazumi i Protokoli se moraju postovati !!!

        Utvrdeni i dogovoreni rokovi se moraju postovati !!!

        U svim buducim pregovorima sa Vladom, ministarstvima ili poslovodstvom bicemo mnogo oprezniji i tvrdi u trazenju odredenih garancija za svaki postignut dogovor. 
        Ovim saopstenjem izrazavamo ogromno nezadovoljstvo postupcima naseg poslovodstva i nadleznih ministarstava koji nas ocigledno ne shvataju dovoljno ozbiljno. Potrudicemo se, i to vrlo brzo, da pocnu da nas uvazavaju na pravi nacin i konacno shvate da bez nas kao vaznog partnera nece biti uspesnih reformi i restrukturiranja naseg preduzeca. 

Sindikat Telekoma "Srbija" Informativna sluzba