Agencija BETA je objavila vest da su akcionari Telekoma Srbije, Javno preduzeće PTT Srbije i grčka kompanija OTE potpisali su danas novi sporazum, kojim se regulišu sporna pitanja nastala među tim akcionarima posle odlaska italijanskog partnera 2002. godine. 
        Potpisivanje sporazuma u Beogradu generalni direktor Telekoma Srbije mr. Draško Petrović je ocenio da su ipak uspeli da nađu način za izlazak iz nagomilanih problema koji traju duže vreme i istakao da je to novi početak i za Telekom i za njegove akcionare. Potpisani dokument će omogućiti da Telekom još bolje i uspešnije radi, da investira u modernizaciju mreže u nove servise i novu tehnologiju, istakao je mr. Draško Petrović. 
        Generalni direktor PTT Dragan Kovačević je rekao da će se tom javnom preduzeću omogućiti ''ostvaruje upravljačka i vlasnička prava u Telekomu kroz statusne organe''. Podsetio je da su nesuglasice među akcionarima nastale 2002. kada je italijanski partner odlučio da povuče i proda svojih 29 odsto akcija PTT Srbija, čijim je otkupom njen udeo u vlasništvu podignut na 80 procenata.