www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

28.12.2005.

        Telekom Srbije je u ovoj godini zaradio 617 miliona evra i investirao 287 milona evra u telekomunikacionu infrastrukturu , izjavio je u utorak generalni direktor mr Draško Petrović.
        On je na godišnjoj konferenciji za novinare rekao da je Telekom Srbije od decembra prošle godine do decembra ove godine isplatio 132 miliona evra dividendi akcionarima , od kojih 105 miliona evra PTT-Srbije i 27 miliona evra grčkim akcionarima OTE-e.
        ,, Ova godina je bila za Telekom Srbija rekordna sa 207.000 novih priključaka u fiksnoj telefoniji i oko 333.000 linija prebačenih sa starih na nove centrale,, istakao je Petrović i dodao da je izgradnjom fiksne telefonske mreže njen kapacitet povećan za sedam procenata.
        Broj korisnika fiksne telefonije je povećan na 2.67 miliona , a u mobilnoj telefoniji broj korisnika je premašio 3 miliona.
        ,, Telekom Srbije sledeće godine planira povećanje prihoda na 650 miliona evra i investiranje 275 miliona u telekomunikacionu infrastrukturu,, rekao je generalni direktor mr Draško Petrović.
        Telekom Srbije će sledećeg proleća učestvovati na tenderu za prodaju Telekoma Republike Srpske.