www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

13.02.2006.

U subotu 11.02.2006.god. u Velikoj Plani održana je 9. Sednica Skupštine Sindikata Telekoma ''Srbija''.  

Sednica je imala isključivo radni karakter ,što znači da je protekla bez (što je inače običaj) prisustva gostiju.

Najvažnija tačka dnevnog reda je bilo usvajanje (dugo očekivanog) Statuta Sindikata Telekoma ''Srbija''. Kako je u Kongresnoj sali hotela ''Plana'' bilo hladno (dok se od vatrene raprave nisu svi ugrejali), reklo bi se da su delegati baš zbog te činjenice bili jako efikasni pri donošenju odluka,pa je ova sednica Skupštine trajala zaista vremenski optimalno.

Na samom početku kao što i red nalaže izvršen je izbor članova radnog predsedništva, imenovani su zapisničar i overači zapisnika, verifikaciona komisija, usvojen je Poslovnik o radu Skupštine.Usvojen je dnevni red.
Važno je napomenuti da sednici, zbog zdravstvenih razloga nije prisustvovao predsednik Skupštine gospodin Dragan Kovačević , kome želimo da se brzo oporavi i što pre nam se vrati. Kao zamena ,sednicu je vodio potpredsednik Skupštine STS Borislav Mandić iz Novog Sada.

Na početku, delegatima se obratio predsednik Sindikata Telekoma ''Srbija'' Ivica Cvetanović sa informacijama o radu i preduzetim aktivnostima sindikata između dve Skupštine. Branislav Savić je u ime Statutarne komisije izložio sa kakvim izazovima se susretala komisija za izradu Statuta i koje su kriterijume i ograničenja uzeli u razmatranje.
Generalni sekretar sindikata Zoran Vićentić je pojasnio izmene u samom tekstu novog statuta, kako zbog neprečišćenog teksta , ne bi došlo eventualno do zabune.
Ljubomir Kovačev član UO Telekoma, ukazao je na nemogućnost primene pojedinih stavova (kolizije) u određenim članovima Statuta, izložio više primedbi na iste i predložio izmene koje su kasnije i usvojene. Posebno mu se zahvaljujemo na tome.
Nakon duže i korektne rasprave za govornicom koja je usledila, Statut Sindikata Telekoma ''Srbija'' je usvojen skoro jednoglasno ( jedan glas protiv).

Nakon usvajanja, doneta je odluka o održavanju izbora, odnosno o održavanju izborne Skupštine Sindikata i definisan je datum 04.03.2006.god.

Delegatima se obratio i gospodin Branko Pavlović i informisao ih o strategiji i narednim aktivnostima u vezi dobijanja besplatnih akcija preduzeća a pred zakazano zasedanje Narodne Skupštine (najverovatnije sredinom marta) na kojoj bi se kao jedna od tačaka dnevnog reda, našli i predlozi zakona koji bi nam omogućili to pravo.