www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

19.02.2006.

        Dugo očekivani sastanak sa dir. Direkcije za usluge g-dinom Igorom Jeclom sa predstavnicima našeg sindikata je održan 17.02.2006. god sa početkom u 10.30 h u novoj zgradi koju koristi direkcija za usluge u Dubrovčkoj 35.
        Direktor je izneo viđenje menadžmenta u pogledu "centralizacije" službe 988, to jest da ostanu samo regionalni centri a u 10 izvršnih jedinica se postojeća služba " ugasi". Navedeni su razlozi koji su izneti kao da služba nema dovoljan broj poziva u odnosu na broj operatera, tako da je služba u ovakvoj organizovanosti po Telekom ekonomski neodrživa. Jedno od objašnjenja da skoro nema ni za plate zaposlenih u službi 988. Kao odgovor na ovu tvrdnju iznet je stav da služba ne bi trebalo da se gasi sobzorom na uložena sredstva u modrenizaciju ove slžbe u poslednje dve godine, gde su izdvojena poprilična sredstva za opremanje prostora koji sada koristi služba po izvršnim jedinicama. Dodata je konstatacija da su ta sredstva strateški, ako se ugasi po IJ loše usmerena i da ne može da se gleda samo nova organizovanost službe.
        Direktor je takođe naveo da je po njegovim informacijama prosek davanja informacija dnevni po cirka 450 broja usluženih korisnika a da je prosek evropski oko 700 datih informacija za 6,5 časova. Naravno da o iznosu zarada koleginica kao komparaciju ne treba iznositi, jer kod nas je strahovito malo plaćen posao.
        Izvršena je procena od strane direkcije za usluge da bi ovaj proces centralizacijeslužbe 988 bio završen oko 1 juna ove godine. Proradiće Telekom centar za šta su korisnicima pripremljen flajeri koji će oni dobiti uz račune. Uslediće i korekcija cene poziva po rečima direktora i uvećanje cene poziva za 5 i više puta. Ovu odluku treba da donese UO na sednici 23 februara. Tako da bi korisnici mogli da biraju između skupog poziva 988 službi, odlaskom u korisnički servis ili dobijanje informacije putem interneta. Koleginicama i kolegama koji rade u toj službi po IJ koje će se " ugasiti " u okviru službe biće ponuđeno nekoliko novih (poslova) radnih mesta, na pr.: praćenje administratiranja korisnika, buduća integracija sa GIS-om, slanje broja na SMS i tako dalje. Navedeno je da je ovaj posao ogroman i da zahteva priličan period za navedene poslove.
        Za otprilike 2 nedelje uputiće služba za usluge pesonalu predlog nove mikroorganizacije sa predlogom opisa novih radnih mesta koji će biti ponuđeni zaposlenima u ovoj službi. Služba za usluge bi trebalo da radi od 8 – 19 h i subotom od 8 – 14h.
        Očekujemo dalja dešavanja a naravno i reakcije.