www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

14.11.2007.

АКТУЕЛНА ДЕШАВАЊА У ТЕЛЕКОМУ

     У организацији Синдиката Телекома „Србија“ СО Нови Сад 13.11 2007. одржана је Трибина за запослене Регије Север у Новом Саду, зграда Метаконта 1 спрат сала 109.

     Теме о којима се разговарало биле су:

     Због изузетно актуелних тема у госте као излагаче позвани су :

Присутни на трибини од стране репрезентативних синдиката били су :

Позвани гости који нису учествовали као излагачи:

      У уводној речи госте и запослене који су се одазвали у великом броју поздравио је председник Регије Север Борислав Мандић, најављујући теме о којим ће се дискутовати.

     Први коме је дата реч од гостију да се обрати присутном скупу био је председник ИО СТС-а Братислав Антанасковић, који је исцрпно изнео став синдиката јавних предузећа, поводом акције коју је покренуо министар за економију и регионални развој Млађан Динкић .

     Потом су колеге из Хрватске г-дин Мато Нађ и г-дин Фрањо Језерчић имали запажено излагање о искуствима приватизације и куповини акција хрватског телекома.

     Након тога излагање о приватизацији Телекома федерације БИХ имао је подпредседник ЈСТС Жељко Шумаруна.

     После ових излагања отворена је дискусија где су запослени постављали питања у вези расподеле акција код нас и у хрватском телекому.Многа питања су постављена у вези приватизације и садашње организације хрватског телекома.

     Са ове одржане трибине синдикати су добили велику подршку запослених, за све видове синдикалне борбе, да би спречили срамну понуду за акције коју спрема министар Млађан Динкић.

     После завршене трибине синдикалце је примио директор ИДР Север Небојша Добранић .

У Новом Саду

Информативна служба Регије Север 13.11.2007.