www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

24.12.2007.

Umrežavanje računara i interneta uz mesečni račun 
- nova usluga "Mobilne telefonije Srbije" i kompanije "Cisco"

Mobilna telefonija Srbije, u saradnji sa kompanijom "Cisco", predstavila je novu uslugu namenjenu poslovnim korisnicima i fizičkim licima. Predstavljeno rešenje omogućava umrežavanje zaposlenih u jedinstvenu računsku mrežu i korišćenje interneta putem MTS 3G mreže.

Prema rečima Vladimira Lučića, direktora Mobilne telefonije Srbije, preduzeće koje se odluči za ovu uslugu oslobođeno je "kapitalnih investicija". Korisnici ove usluge, prilikom uvođenja sevisa, dobijaju opremu i kompletno tehničko rešenje za umrežen rad svih zaposelnih. Korisnik plaća samo operativne troškove kroz mesečnu ratu za korišćeni servis putem mesečnog telefonskog računa.
"Cisco" ruteri sa 3G modulom omogućavaju da više zaposlenih u istom trenutku, na bilo kom mestu, može da komunicira sa klijentima, kolegama ili međusobno. Takođe, sistem poseduje Ethernet priključke za povezivanje računara i štampača u jednu računarsku mrežu, a pomoću integrisane bežične pristupne tačke omogućava i dodatno bežično povezivanje različitih uređaja, desktop ili laptop računara, PDA i mobilnih telefona.

Zahvaljujući mobilnoj "data kartici", koja je sastavni deo nove ponude, sve uređaje priključene na Cisco ruter integrisanih servisa (ISR) korisnici mogu povezati na Internet preko MTS 3G mreže.

Generalni direktor "Cisco Srbija", Goran Obradović, izjavio je da je ovo rešenje jedinstveno u centralnoj i istočnoj Evropi. 

MTS će uz podršku "Cisco" stručnjaka otvoriti "help desk" koji će 24 sata, sedam dana u nedelji, biti dostupan korisnicima. Zadatak zaposlenih u "help desku" biće da odgovore na sve potrebe i zahteve klijenata.

Komercijalna prodaja ove usluge počeće polovinom decembra 2007. godine.


Goran Obradović i Vladimir Lučić