www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

24.12.2007.

Telekom Srpske dolazi na hrvatsko tržište

Autor/izvor: Josip Jagić 

Sam početak rada nove kompanije zavisi će ustvari o tome koliko će vremena trebati da se reše svi administrativni problemi, odnosno da se prikupi sva dokumentacija potrebna za osnivanje takve kompanije, izjavio je Božić.

Telekom Srpske je u postupku osnivanja kompanije u Hrvatskoj kojoj je cilj efikasnije povezivanje sa operaterima u Hrvatskoj i regiji, a u svrhu povećanja kapaciteta za roaming usluge i prenos podataka putem interneta, kao i usluge prenosa svih vrsta podataka, potvrdio je za SEEbiz iz Telekoma Srpske Goran Božić.

Sedište kompanije će biti u Zagrebu, ali o vrednosti investicije, ostalim delatnostima i daljim planovima Božić nije mogao reći ništa detaljnije, jer, kako je dodao, zasada planiraju samo povećati svoje kapacitete za prenos podataka, a hoće li prodavati svoje usluge korisnicima u Hrvatskoj nije mogao reći.

Vlasnik Telekoma Srpske je Telekom Srbije, koji prema informacijama koje su se pojavile i u slovenačkim medijima, planira širiti svoje poslovanje u regiji.

Tako su navodno prije nekoliko nedelja predstavnici Telekoma Srbije obavili dubinsku analizu poslovanja slovenačkog Tuš Telekoma, što je predsednik uprave te kompanije Ivo Kranjčevič opovrgao, iako te informacije dolaze od više izvora iz samog Tuš Telekoma.