www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

08.01.2008.

m:tel već ima 250 hiljada korisnika

Autor/izvor: Mina-business

 

Pored usluga mobilne telefonije m:tel je prvi u Crnoj Gori ponudio fiksnu telefoniju i internet na bazi WiMAX tehnologije, naprednog rešenja nove generacije.

 

Operater mobilne telefonije m:tel svojim signalom do sada je pokrio većinu teritorije Crne Gore, a na kraju prošle godine imao je više od 250 hiljada korisnika, saopšteno je iz uprave.

 

»Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima u prvih šest meseci rada, kako u uspostavljanju, izgradnji i razvoju mreže, tako i po broju korisnika koje smo uspeli da pridobijemo na ovako zahtevnom telekomunikacionom tržištu“, rekao je agenciji Mina-business izvršni direktor m:tela Zlatko Trhulj.

 

On je podsjetio da je korisnicima pored usluga na bazi GPRS i EDGE tehnologije od starta omogućeno i korišćenje 3G tehnologije.

 

"U ovom delu smo ispred konkurencije po broju baznih stanica i kvalitetu signala. Naravno, cena video poziva je i dalje jednaka onoj kod običnog“, kaže Trhulj.

 

Pored usluga mobilne telefonije m:tel je prvi u Crnoj Gori ponudio fiksnu telefoniju i internet na bazi WiMAX tehnologije, naprednog rešenja nove generacije.

 

“Mreža u Podgorici je udvostručena u odnosu na inicijalno planiranu i dalje se širi. Pre desetak dana komercijalno smo počeli na Cetinju, dok ćemo nastaviti sa ostalim opštinama - u skladu sa uslovima iz licence”, najavio je Trhulj.

 

U ovoj godini biće nastavljeno širenje mreže i podizanje kvaliteta usluga, a akcenat će posebno biti na uvođenju novih servisa, koji do sada nijesu bili u ponudi na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori.