www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

07.03.2008.


“Telekom Slovenije” želi na tržište Srbije i Hrvatske

Slovenačka telekomunikaciona kompanija “Telekom Slovenije” namerava da se ove godine proširi na tržište Srbije i Hrvatske, najavio je danas njen izvršni direktor Bojan Dremelj.

“Držimo na oku ova i druga tržišta u regionu,” rekao je Dremelj, ne želeći da otkrije bliže pojedinosti planirane ekspanzije, prenela agencija STA.

On je samo rekao da kompanija u ovom trenutku ne želi da otkrije načine i vreme ekspanzije.

Slovenačka agencija podseća da je “Telekom Slovenije” već prisutan u Republici Srpskoj preko provajdera internet usluga “Blic.net”, ali da sada želi da se proširi i na drugi entitet Bosne i Hercegovine.

Kada je reč o drugim tržištima u regionu, u fokusu su, kako se navodi, prošle godine bili Makedonija i Kosovo na polju razvoja širokopojasnog interneta, a ove godine na red dolaze Albanija i BiH, rekao je potpredsednik kompanije zadužen za međunarodne poslove Dušan Mitić.

On je najavio da će “Telekom Slovenije” nastojati da sadašnje prisustvo na tržištu internet usluga Makedonije i Albanije proširi i na mobilnu telefoniju.

Kompanija je prošle godine povećala prodaju usluga za pet odsto na 786 miliona evra, ali joj je profit smanjen 15 odsto, na 87,8 miliona evra.

Dremelj je rekao da su ovi rezultati dobri s obzirom na “tendencije koje pogađaju sve evropske operatere” i da je kompanija namenila 380 miliona evra za investicije.