www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

07.03.2008.

Telekom Srbija predstavlja VSAT

Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medija) krajem februara je korisnicima predstavila svoju novu uslugu VSAT, koja se zasniva na uspostavljanju satelitske veze između korisničkih terminala i centralne hub stanice, koja rutira saobraćaj prema terminalima kompanije na udaljenim lokacijama. Hub stanica Telekoma se nalazi u Ivanjici, gde stručni operativni centar vrši permanentni nadzor nad VSAT sistemom.

Usluga VSAT (Very Small Aperture Terminal) je namenjena prenosu podataka i idealno je rešenje za obavljanje novčanih transakcija, autorizaciju kreditnih kartica, prikupljanje podataka sa terena (udaljeni video nadzor) prenos dnevnih izveštaja o poslovanju… Sa prenosom podataka, VSAT omogućava i telefonsku komunikaciju (posebnim negeografskim kodom).

U odnosu na druge načine povezivanja, VSAT pruža niz prednosti: potpunu nezavisnost od postojeće telekomunikacione infrastrukture, zadržavanje identične strukture mreže bez obzira na lokaciju i udaljenost delova kompanije, postavljanje mreže u kratkom roku. Moguće je njegovo korišćenje na bilo kojoj lokaciji koja ima vidljivost ka odgovarajućem satelitu.

U osnovni paket uključen je prenos podataka (brzine 64 kb/s od VSAT-a i 128 kb/s ka VSAT-u) i 4 telefonska priključka (negeografski kod). Telekom dodatno obezbeđuje i veće brzine prenosa podataka (dvosmerni asimetrični protoci od 128 kb/s do 2 Mb/s ka VSAT-u i od 64 do 512 kb/s od VSAT-a koracima od 64 kb/s po izboru korisnika) kao i dodatne telefonske priključke (maksimalno 12).