www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

10.04.2008.

Područje Tandem centrale „Guberevac“ potpuno digitalizovano

Preduzeće za telekomunikacije “Telekom Srbija” a.d. obaveštava korisnike da su, u sklopu veoma uspešne realizacije plana ubrzane digitalizacije telekomunikacione mreže, odnosno podizanja kvaliteta usluga i servisa na viši nivo, od početka godine, na području Tandem centrale „Guberevac“ isključene iz saobraćaja tri rejonske analogne centrale Guberevac 1, 2 i 3, kapaciteta 18 000 priključaka. Ovom prilikom je razdvojeno 2.103 dvojnička tf priključka, čime je ovo tandemsko područje potpuno digitalizovano.

Intenzivni radovi na digitalizaciji ovog područja i gašenju starih analognih centrala, obavljali su se u dužem vremenskom periodu. Tokom jula 2006. godine isključena je iz saobraćaja RA “Senjak“, a januaru 2008. godine RA „Dedinje“. Isključenjem iz saobraćaja rejonske analogne centrale „Dedinje “, područje Dedinja i Banjice je potpuno digitalizovano, a 1.050 analognih tf. priključaka zamenjeno digitalnim, dok je 991 korisnik dvojničkog priključaka dobio direktnu tf. liniju.
Digitalna centrala Tandema „Guberevac“ obuhvata veoma široko područje grada, koje uključuje područje cele Opštine Savski Venac i područje Banjice. U ovom trenutku u radu ima 45.062 direktna tf priključka, 2.890 ISDN2 priključaka i 230 ISDN30 priključaka.

U skladu sa planiranim aktivnostima na digitalizaciji i investicionoj izgradnji, „Telekom Srbija“ nastavlja sa intenzivnim aktivnostima na potpunoj digitalizaciji beogradske telekomunikacione mreže, kao i uvođenju najmodernijih servisa i usluga, što je, pre svega, u interesu svih naših korisnika.