www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

21.04.2008.

Povećanje pretplate najverovatnije od juna

Direktor samostalnog sektora za strategiju i razvoj Telekoma Srbije Saša Leković rekao je da je cena lokalnog i međumensnog telefoniranja na srpskom tržištu od tri do devet puta niže nego u regionu.

Telefoniranje i pretplata u fiksnoj telefoniji u Srbiji trebalo bi da poskupe u junu, najavio je izvršni direktor Republičke telekomunikacione agencije (Ratel) Milan Janković. Na okruglom stolu o značaju telekomunikacija u razvoju biznisa u organizaciji Ekonomist media grupe Jankovich nije precizirao koliko bi moglo da iznosi povećanje cene impulsa u lokalnom telefonskom saobraćaju.

"Cene telefoniranja u lokalnom saobraćaju u Srbiji su među najnižim u regionu tako da je nephodan rebalans tarifa i Agencija radi na tome", istakao je Janković.

On je naveo i da je mesečna pretplata za fiksnu telefoniju u Srbiji oko jednog evra i značajno je niža nego u regionu gde se kreće oko 15 evra.

"Odluku o promeni cena u fiksnoj telefoniji donosi Ratel", naglasio je Janković.

Direktor samostalnog sektora za strategiju i razvoj Telekoma Srbije Saša Leković kazao je da je cena lokalnog i međumensnog telefoniranja na srpskom tržištu od tri do devet puta niže nego u regionu. Telekom Srbije jedini pruža usluge fiksne telefonije na srpskom tržištu. Prema podacima sa sajta Telekoma, cena jednog impulsa bez uračunatog poreza, iznosi 0,3037 dinara za građane, odnosno 0,5019 dinara za preduzeća. Inace, na tom okruglom stolu kao najveću kočnicu razvoju telekomunikacija i informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji ucesnici su naveli nedostatak pravne regulative.