www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

27.05.2008.

Počela prodaja akcija HT-a zaposlenima pod povoljnijim uslovima

Autor/izvor: SEEbiz - Hina 

 

ZAGREB - Sadašnji i bivši zaposleni HT-a od danas mogu učestvovati u kupovini akcija HT-a pod povoljnijim uslovima. Danas je, naime, započela prodaja 7 posto akcija HT-a sadašnjim i bivšim zaposlenima, a trajat će 21 dan, do 16. jula. Pravo da učestvuju u kupovini imaju bivši i sadašnji zaposleni HT-a, društva T-Mobile, Hrvatskih pošta (HP), i bivšeg javnog preduzeća HPT. Prema podacima HT-a, pravo na upis akcija ima oko 55 hiljada bivših i sadašnjih zaposlenih. 

 

Kako je još ranije najavljeno iz Vlade, sadašnji i bivši zaposleni HT-a moći će predati ponudu za kupovinu neograničenog broja akcija, a garantuje im se kupovina najmanje 135 akcija.

 

Sadašnji i bivši zaposleni akcije HT-a kupovaće uz referentnu cenu od 265 kuna po akciji na koju se računa osnovni popust od 5 posto, te dodatni popust od jedan posto po svakoj navršenoj godini radnog staža

 

Kako je već ranije najavljeno, nedelju dana nakon isteka roka za upis akcija utvrdit će se broj prodatih akcija a ako sve akcije ne budu prodate otvoriće se drugi krug u kojem će pravo na kupovinu akcija imati samo radnici koji su dali ponudu za kupovinu većeg broja akcija.

 

Nakon što završi prodaja 7 posto akcija radnicima, odnosno od dana upisa stjicanja tih akcija na računu vrednosnih papira zaposlenog koji se vodi kod SDA počeće teći tzv. lock-up razdoblje u kojem sadašnji i bivši zaposleni neće moći prodavati te akcije. Lock-up razdoblje najkraće je, šest meseci, za zaposlene sa više od 30 godina staža, a najduže, godinu dana, za one s manje od 10 godina staža.