www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

29.05.2008.

Revolucionarno rešenje za uspešne poslovne sastanke  

Na Sajmu tehnike u Beogradu predstavljeni lični Cisco® TelePresence sistem za upotrebu u pojedinačnim kancelarijama i velika Cisco® TelePresence prostorija idealna za grupne treninge i unakrsne sastanke timova
Dan nakon svetskog predstavljanja, juče su na stručnom skupu ’’Informatika 2008’’ u okviru Sajmu tehnike u Beogradu predstavljeni novi Cisco® TelePresence sistemi 500 i 3200. Kao što je prethodne nedelje najavljeno, Telekom Srbija je prva kompanija u jugoistočnoj Evropi, kao i jedna od prvih 100 kompanija u svetu, koja će koristiti Cisco® TelePresence.

 

 

Cisco® je značajno unapredio razvoj virtuelnih komunikacija, uvodeći dva nova sistema: lični Cisco® TelePresence sistem za upotrebu u pojedinačnim kancelarijama i veliku Cisco® TelePresence prostoriju idealnu za grupne treninge i unakrsne sastanke timova.

 

Uvođenjem Cisco® TelePresence System 500, snaga Cisco® TelePresence se proširila i na pojedinačne kancelarije. Ova umanjena forma zadržava sve kvalitete Cisco® TelePresence interakcije „licem u lice“, u prirodnoj veličini, pružajući organizacijama fleksibilnost da podrže sastanke „jedan na jedan“ i omoguće zaposlenima da se pridruže većim grupnim sastancima sa svog radnog mesta. Cisco® TelePresence System 500, može biti smešten na sto, okačen na zid ili postavljen na postolje u privatnim kancelarijama, obezbeđujući pojedincu vrhunski doživljaj.

 

Cisco® TelePresence System 3200 je dizajniran tako da obezbedi isti, visoko kvalitetan audio i video doživljaj učesnicima sastanka smeštenim u oba reda, bez potrebe podizanja drugog reda sedišta. Zahvaljujući stolu koji može da okupi od 12 do 18 učesnika, novim sočivima kamere, mikrofonima za učesnike iz reda u pozadini i novim codec-om koji podržava prenos podataka za 30 frejmova po sekundi, Cisco® TelePresence System 3200 je oličenje sofisticirane inovacije koja postaje standard za Cisco® TelePresence. Ovim sistemom utrostručuje se kapacitet prostorije i uvećava virtuelni sto za još jedan red sedišta namenjen za veće sastanke.

 

Cisco TelePresence menja način poslovanja, time što povećava efikasnost poslovanja, smanjuje putne troškove, poboljšava interne komunikacije, pomera granice vremena i mesta; uz sve to pomaže očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije ugljen dioksida.

 

Telekom Srbija instalira četiri Cisco Telepresence rešenja

 

Na današnjoj ( 08. maj) konferenciji za novinare, Telekom Srbija i Cisco Srbija su najavili da će Telekom Srbija instalirati četiri Cisco Telepresence rešenja u njihovim sedištima u Beogradu, Podgorici, Banja Luci i Kosovskoj Mitrovici.

 

Telepresence je sistem koji omogućava održavanje sastanaka između poslovnih partnera koji se nalaze na različitim geografskim lokacijama simulirajući realnu situaciju i osećaj neposrednog prisustva udaljenih učesnika. Sistem se sastoji od posebne prostorije, elipsoidnog stola za kojim, na jednoj strain sede realni učesnici, a sa druge strane stola su plazme na kojima se verno prikazuju drugi učesnici sastanka.

 

Telekom Srbija je prvi operater u Jugoistočnoj Evropi koji nudi ovakav servis i koristiće ga za unapređenje poslovanja i povećanje efikasnosti u upravljanju svojim kompanijama u BiH i Crnoj Gori. Pored Telekoma Srbija svi zainteresovani poslovni korisnici biće u prilici da koriste pomenute sobe za svoje poslovne potrebe na komercijalnoj osnovi počev od septembra ove godine.

 

‘’Budućnost komunikacija su multimedijalni sadržaji koji će se kombinovati sa određenim virtuelnim konceptima kako bi krajnjim korisnicima bila simulirana neka realna životna situacija. Telekom Srbija je spreman za taj novi oblik komunikacija! Izabrali smo Cisco Telepresence tehnologiju, jer je to vrhunsko rešenje današnje video komunikacije, a mi razumemo benefite korišćenja ovakovog novog komunikacionog sistema. Takođe smo vrlo ponosni da pripadamo klubu najinovativnijih kompanija na svetu koje koriste Cisco Telepresence.’’ – rekao je g. Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbije.

 

‘’Cilj nam je razvoj naše mreže telepresence tačaka na prostoru Jugoistočne Evrope. Planiramo da se povežemo i sa drugim svetskim operaterima kako bismo omogućili našim poslovnim korisnicima da korišćenjem Cisco Telepresence sistema brže i efikasnije stupe u kontakt sa partnerima kako iz zemlje tako i inostranstva.’’ – izjavio je g. Saša Leković, direktor strategije i planiranja Telekoma Srbije.