www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

23.06.2008.

U grupi Crnogorski Telekom prosečna plata 736 eura

Autor/izvor: SEEbiz / Republika

PODGORICA - Uprava i Sindikat Crnogorskog Telekoma postigli su dogovor i potpisali Sporazum o povećanju plata i izmenama i dopunama Kolektivnog ugovora. Sporazumom je predviđeno da se povećanje plata od 26,5 odsto za zaposlene u T-Com-u i 13,4 odsto za zaposlene u T-Mobile-u i Internetu CG počne primjenjivati već od junske plate – saopšteno je iz Telekoma.

U grupi Crnogorski Telekom prosečna plata će se nakon povišice sa 598 povećati na 736 eura. Iz Telekoma je saopšteno i da su dogovoreni i principi za pregovore o budućem povećanju plata, koji će, kako navode, olakšati sve buduće dogovore u vezi sa tim pitanjem, kao i principi i sredstva za rešavanje stambenih potreba zaposlenih.

Navodi se da će kompanija i dalje godišnje subvencionisati zdravstvene i rekreativne programe zaposlenih obezbeđivati sredstva za poboljšanje uslova rada Sindikata. Sa Sindikatom je postignut sporazum o strukturi i iznosima otpremnina u eventualnim budućim programima tehnoloških viškova, koji će biti deo Kolektivnog ugovora. Iz Telekoma je saopšteno da su uprava i Sindikat dogovorili i brojne druge benefite za zaposlene.

Obje strane su saglasne da je postignuti dogovor u najboljem interesu i zaposlenih i kompanije, i izrazile su zadovoljstvo što je do rešenja došlo dijalogom, koji je potvrdio visok nivo socijalne odgovornosti svih učesnika – navodi se u saopštenju Telekoma.