www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

15.08.2008.

Srušen predajnik MTS-a na Kosovu

Srušen predajnik MTS-a na KosovuU selu Krstac, u Opštini Gora, danas je po nalogu kosovskih vlasti, srušen predajnik Mobilne telefonije Srbije (064) čija je izgranja bila u završnoj fazi, saopštio je predsednik te opštine Alija Abdi.

Abdi je u izjavi za Betu rekao da opštinske vlasti neće odustati od izgradnje MTS predajnika jer je to način da žitelji Gore dođu do jeftinijih telefonskih usluga.

"Imamo dva operatera 'Valja 044 i Ipko net' - 044 preko Monaka i od prošle nedelje slovenačkog, ali smo želeli da kao i u ostalim delovima Kosova imamo mrežu 064", kazao je Abdi.

"Rušenje našeg predajnika je jedinstven slučaj, poznato je da predajnici MTS-a postoje na čitavoj teritoriji Kosova, tako da smo mi jedina opština u kojoj je zabranjeno izvođenje radova", kazao je Abdi.

Dodao je da su radovi na izgradnji predajnika bili pri kraju ali da je danas na gradilište došla policija i Kfor i naredili da se on sruši.

U opštini Gora (sada Dragaš), u 19 sela, živi oko 10.000 Goranaca a do 1999. godine bilo ih je 19.000.


Miniran predajnik m:tel-a u Budvi

Predajnik operatera mobilne telefonije m:tel u naselju Podkljošun u Budvi oštećen je u snažnoj eksploziji.

Kako saznajemo u detonaciji je oštećeno kućište metalnog tornja na kome se nalazi predajnik, kao i jedno vozilo koje je bilo parkirano u njegovoj blizini.

Snažna detonacija je iznenadila i probudila stanovnike ovog dela naselja, ali niko od njih nije primetio sumnjive osobe u blizini repetitora neposredno pre i poslije eksplozije.

Policija nije saopštavala detalje uviđaja.

(MONDO)