www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

19.08.2008.

Jubilarni XV INFOFEST odvijaće se pod motom „Struktura uspjeha“, svoj nastup ima i M:TEL

Ovakvim izborom slogana organizator želi da ukaže na kompleksnost razvojnog delovanja oslonjenog na mogućnosti savremenih informacionih i komunikacionih tehnologija. Jubilarni XV INFOFEST se održava od 28. septembra do 3. oktobra 2008. u Budvi.

Pored već ranije primljenih prijava tradicionalnih učesnika (SAGA, SBS, MFC Mikrokomerc, Microsoft, Informatika MN, Čikom, Promonte i dr.) javljaju se i mnogi novi učesnici.

Zagrebački Logos, inače redovni učesnik INFOFEST-a, predstaviće se festivalskoj publici u sklopu prezentacije grupacije ASSECO SEE čiji je član. Logosova sofisticirana rešenja u oblasti „Call/Contact“ centara, verovatno će privući pažnju učesnika sa rešenjima za finansijske institucije. Podgorička firma „Infostream” igra sve zapaženiju ulogu na crnogorskom informatičkom tržištu i njeni stručnjaci će na INFOFEST-u prezentirati svoje uspešno implementirane projekte.

Najmlađi mobilni operator u Crnoj Gori M:TEL je nedavno obeležio prvu godišnjicu postojanja i na INFOFEST-u će predstaviti ostvarene tržišne rezultate i nove tehničke mogućnosti. M:TEL je za samo dvanaest meseci, postigao fascinantan tržišni rast, pa će svakako biti zanimljivo čuti planove ove firme za naredni period.

Kompanija EMC/Documentum će, na INFOFEST-u održati tematski workshop namjenjen predstavnicima velikih poslovnih sistema i državne uprave. Ovaj program deo je edukativne misije koju kompanija sprovodi u zemljama regiona u nastojanju da podigne nivo razumevanja savremenih tehnika upravljanja dokumentacijom.

Crnogorski Telekom će kao vodeći telekomunkacioni operater u Crnoj Gori nastupiti na INFOFEST-u 2008, kao ekskluzivni učesnik, i to sa prezentacijom i izložbom kompanijskih rešenja. Telekom je od samog nastanka INFOFEST-a, zvanični provajder Internet servisa za potrebe ove manifestacije.

Završeno je prijavljivanje stručnih i naučnih radova. Od 96 primljenih radova, 6 je eliminisano zbog nesaglasnosti sa konkursnim propozicijama. Preostalih 90 radova je prosleđeno Stručnom odboru koji će odabrati najuspješnije za uvrštenje u ovogodišnji program i objavljivanje u festivalskom Katalagu. Planirano je da selekcija radova bude obavljena do 22.08.2008. godine.