www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

08.09.2008.

Telekom Srbije najavio dalje širenje

Generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko izjavio je u petak da ta kompanija planira da nastavi poslovno širenje u inostranstvu.

"Planiramo širenje na tržišta susednih zemalja, a moguće i na druge kontinente, ako nešto bude zanimljivo", rekao je on na konferenciji za novinare povodom 10 godina rada Mobilne telefonije Srbije (MTS), koja je deo Telekoma.

Radujko nije želeo da odgovori na pitanje gde Telekom planira da se širi, navodeći da su pregovori, ako postoje, poslovna tajna.

Generalni direktor Telekoma Srbije rekao da je širenje predviđeno strateškim planom razvoja do 2012. godine, ističući da je to prvi put u istoriji te telekomunikacione kompanije da je usvojen takav dokumenat.

"Uveren sam da će MTS biti nosilac razvoja Telekoma Srbije", rekao je Radujko, ističući da je Telekom Srbije sa svojim kompanijama u BiH i Crnoj Gori regionalni lider u telekomunikacijama.

Mobilna telefonija Srbije u 2007. godini je imala prihod od 37,1 miliona dinara, a, kako je istaknuto, već je izvesno da će ove godine prihod biti za 28 odsto veći od prošlogodišnjeg.

Na tržištu mobilne telefonije u Srbiji, Telekom u finasijskom delu učestvuje sa oko 55 procenata, a u uslugama sa oko 60 odsto, rekao je direktor Telekoma za komercijalne poslove Vladimir Lučić.

Navodeći da je u 2000. godini MTS imao 100.000 korisnika, on je istakao da taj mobilni operater u Srbiji sada ima 5,3 miliona korisnika, a zajedno sa kompanijama u BiH i Crnoj Gori ukupno oko sedam miliona korisnika.

U Srbiji se, kako je naveo Lučić, u jednom danu prosečno ostvari više od 10 miliona minuta razgovora i razmeni 15 miliona poruka.

(Beta)