www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

18.09.2008.

Zagrebačka berza: Minus HT-a

Autor/izvor: Oriana Ivković Novokmet

ZAGREB - Premda se kraj krize ne nazire, spašavanje američkog AIG-a „zazelenilo“ je evropske berze, pa je nakon jučerašnjeg potopa oporavak usledio i na ( komšijskoj) Zagrebačkoj berzi. Kao i juče ostvaren je visok promet, nadmašivši ovoga puta 130 miliona kuna, no rast nisu uspele ostvariti narodne akcije, pa je HT ponovno izgubio na vrednosti dok je INA prošla tek nešto bolje, bez promene cene.

Klizanje Hrvatskog telekoma nastavljeno je unutar jučer definisanih okvira, kada je postavljen aktualni all-time-low od 254 kune, što je 11 kuna niže od cene iz IPO-a. Danas se cena akcija spustila do 256,1 kuna, ne uspevši zaključiti trgovinu na pozitivnom, budući je uz minus od 0,5 posto zaključna cena akcija pala na 258,8 kuna, dok promet veći od 17 miliona kuna predstavlja najbolji rezultat još od leta.

Ohrabrujuće poruke sindikata koji poseduje akcije INA-e , prema kojima INA-e vredi vrtoglavih 5.000 kuna po akciji, dok je MOL-ova ponuda okarakterisirana neozbiljnom, nisu se u značajnijoj meri odrazile na dotične akcije.