www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

24.09.2008.

Morgan Stanley savetnik za Telekom

Izvor: EMportal

Američka investiciona banka Morgan Stanley izabrana je za privatizacionog savetnika Telekoma Srbija, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Ponuda koju je dostavio Morgan Stanley ocenjena je kao ekonomski najisplativija, navodi se u saopštenju

Morgan Stanley je tražio nadoknadu od 1,35 odsto za pripremu inicijalne javne ponude akcija Telekoma na berzi od ukupne vrednosti te transakcije. Takođe, investiciona banka prihvatila je uslov iz tenderske dokumentacije da njihova fiksna naknada za pripremu strategije izlaska akcija Telekoma na berzu bude 250.000 evra.

Na rangiranje ponuda, pored finasijske ponude, uticala je i tehnička ponuda, u kojoj su navedena dosadašnja iskustva ponuđača u realizaciji IPO. Drugoplasiranu ponudu dao je konzorcijum koji su činili J.P. Morgan i austrijska Erste banka.
Izabrani privatizacioni savetnik trebalo bi da do kraja godine predloži strategiju delimične privatizacije Telekoma, koja će se obaviti inicijalnom javnom ponudom akcija tog preduzeća na berzi.

Očekivanja su da berzanska trgovina akcijama Telekoma, počne u drugom kvartalu iduće godine. Akcije Telekoma biće prodavane na Beogradskoj i Londonskoj berzi, a predviđeno je da država zadrži većinski paket akcija tog preduzeća.