www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

26.10.2008.

Branko Radujko: Privatizacija Telekoma Srbija verovatno tek 2010.

Autor/izvor: SEEbiz

BEOGRAD - Privatizacija Telekoma Srbija biće odložena najverovatnije za 2010. godinu, jer je pažnja svetske javnosti trenutno posvećena globalnoj finansijskoj krizi, saopštio je generalni direktor kompanije, Branko Radujko.

“Sada nije pravo vreme za prodaju Telekoma, imajući u vidu da je globalna tema broj jedan svetska finansijska kriza”, rekao je Radujko nedeljniku Novac.

Radujko je rekao da Telekom trenutno vredi najmanje dve milijarde EUR, ali da će se u narednih nekoliko godina ta vrednost povećati. Vlada Srbije, preko Pošte Srbije, poseduje 80 posto akcijskog kapitala u Telekomu, dok ostatak drži grčka kompanija OTE.

"Sada nije pravo vreme za prodaju Telekoma, naročito ne za izlazak na berzu, zbog svetske finansijske krize", rekao je Radujko i dodao da se u sadašnjoj situaciji ne može postići najbolja cena za akcije Telekoma.

Zbog globalne krize, kako je kazao, predstavnici Telekoma još nisu potpisali ugovor sa američkom kompanijom Morgan Stanley, koja je izabrana za savetnika za izradu strategije inicijalne javne ponude akcija.

"Pretpostavljam da Agencija za privatizaciju proverava status te kompanije, jer globalna kriza predstavlja objektivan razlog za dodatno odlaganje potpisivanja ugovora", dodao je Radujko.