www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

04.11.2008.

Najjaca 3G mreža uCrnoj Gori - mreza po meri savremenog korisnika

Podgorica, 03. novembar 2008 – Od samog početka komercijalnog rada, m:tel je svojim korisnicima ponudio i servise treće generacije mobilne telefonije, uz visoku pokrivenost većeg dijela teritorije Crne Gore 3G signalom: u prvoj fazi pokrivene su primorske opštine sve do Podgorice, a već krajem 2007. godine, centralna i sjeverna regija. Danas Kompanija može da se pohvali da je za nešto više od godinu dana, uspjela da obezbijedi kvalitetan 3G signal u svim crnogorskim opštinama, uz čak 81% pokrivenosti stanovništva 3G mrežom, čime je izgradila definitivno najjaču i najveću 3G mreža u Crnoj Gori!

U m:tel-u podsjećaju da su 3G servisi svim korisnicima besplatno aktivirani, a jedini uslov za njihovo korišćenje je da korisnik posjeduje mobilni telefon treće generacije. M:tel je jedini operater mobilne telefonije u Crnoj Gori, koji je 3G servise od početka ponudio i prepaid i postpaid korisnicima, omogućivši im bogat izbor naprednih tehnologija.

Svakako najpoznatiji servis, omogućen zahvaljujući 3G tehnologiji, je video poziv. Ovo je servis koji korisniku omogućava da istovremeno čuje i vidi svog sagovornika na ekranu mobilnog telefona u toku razgovora. Video poziv se uspostavlja ukoliko i pozvani korisnik posjeduje 3G telefon. Cijena jednog minuta i način tarifiranja video poziva isti su kao za govorne pozive za tarifni profil koji korisnik izabere.

Pored video poziva, korisnicima 068 mreže je dostupan i brzi Internet – uz prenos podataka do čak 3,6 Mb/s! Standardna UMTS mreža omogućava brzine prenosa podataka do 384kb/s, ali zahvaljujući HSDPA tehnologiji, korisnicima su na raspolaganju pogodnosti izuzetno brzog bežičnog Interneta, svuda gdje postoji m:tel-ov 3G signal. Cijena 3G prenosa podataka, bilo da korisnik surfuje na svom mobilnom telefonu ili ga koristi kao modem za povezivanje računara, ista je kao cijena za GPRS tarifnog profila korisnika.

O bogatoj ponudi 068 mreže svi korisnici se mogu detaljnije informisati besplatnim pozivom Korisničkog centra 068 9868 ili posjetom web prezentacije kompanije: www.mtel-cg.com.