www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

07.11.2008.

Bruto dobit Crnogorskog Telekoma smanjena čak pet puta

Autor/izvor: Mina-business

PODGORICA - Prihodi Crnogorskog Telekoma u segmentu fiksne telefonije iznosili su u trećem kvartalu ove godine oko 18,28 miliona EUR, trećinu manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Iz kompanije je saopšteno da u T-Com-u, koji obuhvata fiksnu telefoniju i Internet, dinamika prihoda u trećem kvartalu nije bitno promijenjena u odnosu na prethodna tri mjeseca.

»Ekspanzija broadband tržišta je nastavljena, tako da je kompanija zabilježila rast prihoda od Interneta i usluga prenosa podataka. Prihodi od fiksne telefonije su smanjeni u odnosu na treći kvartal prošle godine zbog nižih prihoda od interkonekcije«, objasnili su iz kompanije.

Ponuda novih flat ADSL i Extra TV paketa, za koju vlada veliko interesovanje, ojačala je, kako su dodali, tržišnu poziciju kompanije i doprinijela daljem rastu broudbend usluga.

»Krajem septembra je baza korisnika ADSL i Extra TV usluga prešla cifru od 30 hiljada, što je skoro tri puta više u poređenju sa istim periodom prošle godine«, saopštili su iz Telekoma.

Poslovna dobit T-Com-a prije plaćanja kamate, oporezivanja, depresijacije i amortizacije (EBITDA) iznosila je 2,3 miliona EUR, skoro pet puta manje nego u trećem kvartalu prošle godine.

Prihodi u segmentu mobilne telefonije, odnosno T-Mobile-a Crna Gora, u trećem kvartalu su smanjeni šest odsto na oko 21,78 miliona EUR.

U kompaniji su zadovoljni napretkom broudbend tržišta i stalnim rastom ADSL i Extra TV korisnika.