www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

27.11.2008.

Ministarka Matić posetila Telekom Srbija

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić posetila je u ponedeljak Telekom Srbija a.d. i upoznala se sa inovativnim uslugama koje je ova kompanija među prvima u regionu ponudila tržištu.

Ministarki Matić je, tokom posete, savremena rešenja Open IPTV i TelePresence predstavio vodeći menadžment Telekoma Srbija, predvođen generalnim direktorom Brankom Radujkom. Prednosti usluge TelePresence, ministarka je iskoristila u razgovoru sa predstavnicima kompanija m:tel u Banjaluci i Podgorici, koji su je upoznali sa pojedinostima u poslovanju svojih kompanija na tržištima BiH i Crne Gore, kao i sa novinama u oblasti telekomunikacija u tim zemljama.

Završavajući svoju posetu Telekomu Srbija, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je telekomunikacioni sektor jedan od najuspešnijih u zemlji.

"Nove stvari koje smo danas videli, Open IPTV i TelePresence, jesu nešto što diže kvalitet telekomunikacionih usluga za naše građane, i predstavljaju nove mogućnosti za razvoj poslovanja Telekoma Srbija", rekla je ministarka i poželela kompaniji nove poslovne uspehe, uz konstataciju da se Telekom Srbija i do sada uspešno nosio sa konkurencijom i izazovima globalnog tržišta.

Zahvaljujući ministarki Jasni Matić na poseti, Branko Radujko, generalni direktor Telekom Srbija, istakao je dobru saradnju sa tim ministarstvom, regulatornim telom, kao i sa drugim kompanijama na tržištu koje posluju u ovom sektoru.

"Ova nova rešenja, IPTV i TelePresence, izabrali smo danas upravo zbog toga što je potpuno izvesno da će prihodi u ovom sektoru u budućnosti biti generisani iz novih servisa, a sve manje iz onih klasičnih, kao što je telefoniranje u fiksnoj i mobilnoj telefoniji", rekao je Radujko i dodao da je na radnom sastanku sa delegacijom ministarstva posebno bilo reči o razvoju interneta u Srbiji, kao i sveobuhvatnom rešavanju pitanja digitalizacije u fiksnoj telefoniji.