www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

11.12.2008.

Optužen bivši direktor "Telekoma"Makedonije

Izvor: Beta

Skoplje -- Makedonska policija podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora "Telekoma" Atile Sendreja i još trojice ljudi iz upravnog odbora te firme.

Prema navodima policije, Sendrej je, dok je bio na čelu makedonskog "Telekoma", potpisao nekoliko fiktivnih ugovora s kiparskom firmom "Čapteks holding limited", koja pruža konsultantske usluge, čime je oštetio firmu i makedonsku državu za oko četiri miliona evra.

On je ugovore potpisivao na 990.000 evra svaki, da ne bi morali da dobiju odobrenje Upravnog odbora "Telekoma", kroz koji moraju da prođu svi ugovori veći od milion evra.

Makedonski "Telekom", kao ni njegov vlasnik mađarski "Telekom" nisu komentarisali rad bivšeg direktora, koji je napustio funkciju prošle godine.

Sendrej i ostali direktori, protiv kojih je podignuta krivična prijava, ne nalaze se u Makedoniji, a Ministarstvo unutrašnjih poslova prijavu je prosledilo Javnom tužilaštvu, koje treba da odluči da li će protiv bivših direktora biti raspisana međunarodna poternica