www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

16.12.2008.

Uručena priznanja "Najbolje iz Srbije 2008", među nagrađenima i Telekom Srbija a.d.

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković i ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević prisustvovali su večeras u Jugoslovenskom dramskom pozorištu završnoj svečanosti dodele priznanja "Najbolje iz Srbije 2008".

Cvetković je tom prilikom istakao da će država maksimalno podržati privrednike kako bi se što lakše prošlo kroz finansijsku i ekonomsku krizu, i dodao da je Vlada za to pripremila odgovarajući program.

Predsednik Vlade je ukazao na to da je predložen restriktivno-podsticajni budžet – restriktivan za državu, a podsticajan za privredu.

Potrebni su nam solidarnost i zajedništvo jer će sve društvene grupe morati da učestvuju u realizaciji programa, ocenio je Cvetković i dodao da će svako morati da podnese svoj deo tereta, ne ugrožavajući druge svojim zahtevima.

Dodelu nagrada organizovali su po peti put Ministarstvo trgovine i usluga, Privredna komora Srbije i dnevni list "Privredni pregled".

Prva nagrada za robni brend u kategoriji robe široke potrošnje pripala je Apatinskoj pivari za "jelen pivo“, a za korporativni brend firmi "Bambi Banat" za brend "bambi".

U kategoriji trajnih potrošnih dobara prvo mesto za robnu marku pripalo je šabačkoj firmi "Farmakom" za akumulatore "blek hors", a za korporativni brend kompaniji "Simpo" iz Vranja.

Prva nagrada za robni brend u kategoriji proizvodna dobra uručena je Institutu za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad za marku semena "ns", a za najbolji korporativni brend proglašen je NIS.

Za najbolji robni brend u kategoriji inovacija izabran je putnički pneumatik "sigura" kompanije "Tigar tajers", za najbolji lokalni brend vino "trijumf", podruma Aleksandrović iz Topole, dok je kao najbolji strani korporativni brend među kompanijama koje posluju u Srbiji proglašen "Meser tehnogas".

Potrošači su za najbolji brend proglasili "koka-kolu" kompanije "Koka-Kola Helenik" - Zemun, dok je u kategoriji usluga priznanje pripalo MTS-u Telekoma Srbije.

Statua za najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije pripala je teniseru Novaku Đokoviću, dok je specijalna petogodišnja nagrada dodeljena kompaniji "Knjaz Miloš" za istoimeni brend, a specijalna nagrada pripala je Fondu "Zoran Đinđić".