www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

05.01.2009.

Telekom Srbija i Spinnaker uvode Informacioni sistem u vladu

Konzorcijum preduzeća Telekom Srbija i Spinnaker New Techologies, člana ComTrade Group, pobedili su na tenderu za realizaciju projekta razvoja elektronske uprave pod nazivom „Informacioni sistem Vlade Republike Srbije“, što je ozvaničeno potpisivanjem ugovora u Vladi Srbije.

Nakon potpisivanja ugovora, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić izrazila je zadovoljstvo što su domaće kompanije, koje su ujedno i regionalni lideri, ponudile odličnu platformu po najpovoljnijoj ceni. „Realizacijom ovog projekta, Vlada pokazuje opredeljenje za razvoj elektronske uprave i razumevanje značaja informacionih tehnologija u radu organa vlasti. Značaj projekta je da će najviši predstavnici izvršne vlasti svakodnevno koristiti moderne tehnologije, čime će i sami bolje razumeti ulogu informacione tehnologije i potrebu njenog korišćenja u poslovima uprave“, dodala je Jasna Matić.

Za Telekom Srbija je posebno značajno produbljivanje saradnje sa državnim institucijama koje, uvođenjem savremenih rešenja u oblasti informacionih tehnologija, dodatno doprinose razvoju informacionog društva u zemlji.
Ugovoreni rok za realizaciju projekta je 12. jun 2009. godine, i od tada će sednice Vlade održavati bez papira, dok će se komunikacija vlade sa ministarstvima odvijati u elektronskoj formi.