www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

08.01.2009.

Dobit Telekoma Srpske veća za 50 odsto

BANJALUKA, Preduzeće “Telekom Srpske” trenutno ima oko 1 100 000 korisnika mobilne telefonije u BiH (M:tel), tržišno učešće kompanije u oblasti mobilne telefonije u BiH iznosi oko 38 odsto, a do kraja 2009. godine građanima BiH biće omogućeno korišćenje svih usluga koje se danas mogu sresti na tržištima razvijenih zemalja zapadne Evrope - istakao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srpske.

Telekom Srpske planira da uvede nove usluge i u fiksnoj i u mobilnoj telefoniji. Tokom sledeće godine M:tel planira da plasira mreže treće generacije u mobilnoj telefoniji kao i interaktivnu IP televiziju preko ADSL tehnologije.

Poslovnu 2008. godinu Telekom Srpske je - naglašava Ćulibrk - prema procenama, završio sa 50 odsto većom dobiti u odnosu na 2007.

Uspeh Telekoma Srpske ogleda se i u činjenici da je u Federaciji BiH (FBiH) broj korisnika mobilne telefonije sa oko 10 000, koliko ih je bilo prije privatizacije ovog telekoma, povećan na 170 000 korisnika.

“S obzirom na to da smo postigli rekordan rast broja korisnika od juna 2007. godine do danas, te da smo naše tržišno učešće u BiH u oblasti mobilne telefonije povećali za skoro pet odsto, smatram da imamo razloge da budemo izuzetno zadovoljni” - ističe Ćulibrk.

Prema njegovim riječima, korisnici mobilne, fiksne telefonije i interneta iz cele BiH prepoznali su kvalitet ponude Telekoma Srpske i uverili se u njegovu spremnost da na konkurentnom tržištu telekomunikacionih usluga, koje postaje sve liberalnije, uvek ponudi više.

“Bez obzira na ekonomsku krizu, o kojoj se u ovom trenutku mnogo govori, M:tel će i u narednoj godini nastaviti sa značajnim investicijama i pokušati da doprinese da opšta ekonomska slika zemlje bude što bolja. Naši planovi za 2009. godinu u svim segmentima nose karakter rasta i napretka” - ističe Ćulibrk.

Telekom Srpske spremno će se - ističe on - suočiti sa novim izazovima i provesti u delo “izuzetno ambiciozne, ali ostvarive planove”.

Ćulibrk je naveo da je prošla godina protekla u znaku unapređenja portfolia usluga i ponude, intenzivnog prodora na federalno tržište, kao i rekordnog rasta broja korisnika.

Analizirajući sve što je planirano i ostvareno, Ćulibrk je sa zadovoljstvom konstatovao da je kompanija veoma uspešno realizovala gotovo sve predviđene aktivnosti.

“Poslujući na sve dinamičnijem tržištu telekomunikacija u BiH, potrudili smo se da korisnicima ponudimo jedinstvene usluge - objedinjene pod M:tel korporativnim brendom. S ponosom mogu reći da je iza nas najuspješnija godina do sada” - rekao je Ćulibrk.

Telekom Srpske se, osim unapređenja ponude, trudio da ulaže značajna sredstva u razvoj obrazovanja, sporta i kulture, “dajući prijateljsku podršku najvećim kulturnim i sportskim događajima u BiH”.

“Takođe, podržali smo mnogobrojne PR i humanitarne akcije. Sponzorisanjem edukativnih konferencija podržali smo obrazovanje, a donacijama za klinike dali smo svoj doprinos za razvoj zdravstva. Posebnu pažnju posvetili smo deci. Najmlađim Banjalučanima i Sarajlijama postali smo prijatelji od rođenja, deci sa posebnim potrebama iz cele BiH pokazali smo da nisu sami” - rekao je Ćulibrk u intervjuu Srni.