www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

22.01.2009.

Teodor dobio donaciju „Telekoma”

Autor: V. D.

„Telekom Srbija” juče je uplatio prvu ratu od ukupne donacije od 324.000 dinara Teodoru fon Burgu da bi ovom mladom matematičaru pomogao da lakše stiče nova znanja i razvija svoj talenat.

Milica Amidžić iz PR službe „Telekoma” potvrdila je za „Blic” da je na račun Teodora fon Burge legla prva rata ukupne donacije i da je dinamika isplate dogovorena sa njegovom porodicom.

- Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će „Telekom Srbija” uskoro ugostiti Teodora, s obzirom na to da je talentovani učenik izrazio želju da nas poseti i upozna se sa načinom funkcionisanja velikog komunikacionog sistema kakvo je naše preduzeće - kaže Amidžić.

U razgovoru sa generalnim direktorom „Telekoma” Brankom Radujkom, mladi Teodor je kazao da su mu telekomunikacije primamljive, da je svet nezamisliv bez njih i da bi voleo jednog dana da radi upravo u „Telekomu”.

Teodor fon Burg, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, nije dobio novčanu nagradu Fonda za mlade talente jer je kao osnovac na međunarodnim takmičenjima pobeđivao srednjoškolce. Prema pravilniku, nagrađuju se srednjoškolci.