www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

05.02.2009.

Dinkić: Ne znam ništa o prodaji Telekoma

Autor/izvor: SEEbiz

BEOGRAD - Ministar ekonomije Mlađan Dinkić, čiji je resor privatizacija preduzeća, kaže da sa njim niko nije razgovarao o privatizaciji Telekoma.

„U budžetu nisu potrebni dodatni prihodi od privatizacije i ne bi trebalo ništa prodavati budzašto. O privatizaciji Telekoma sa mnom niko nije razgovarao, a svoje mišljenje prvo ću izneti na Vladi kada čujem kakav se model predlaže”, kazao je Dinkić.

Juče je predsednik Srbije Boris Tadić kazao da je ta tema na dnevnom redu. Tadić je rekao i da odluka o prodaji Telekoma još nije doneta i da se radi o "velikoj temi o kojoj se pažljivo razmišlja i sagledavaju svi aspekti".

"Nisam veliki pristalica prodaje ni EPS-a, ni Telekoma, jer su te kompanije važne za vođenje ekomomske i regionalne politike Srbije", rekao je on.

Tadić je naveo da se više zalaže za regionalno povezivanje takvih kompanija i istakao da je protiv prodaje celog javnog sektora, jer bi, kako je rekao, to moglo da ima veoma pogubne posledice za najsiromašnije građanje, a i Srbiji bi se umanjile mogućnosti vođenja ekonomske i regionalne politke.

Tadić je ocenio da je Srbiji za odbranu kursa dinara i standarda građana potreban priliv deviza i da je privatizacija jedini način da se se obezbedi taj priliv. Sa druge strane, naglasio je, Srbija mora da ima uticaj i na cene, na primer, struje i energenata da bi štitila građane.