www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

05.02.2009.

Istraživanje „Blica” i „Medijum Galupa”
„Telekom“ najbolja kompanija u Srbiji

Autor: B. Stamenković | 05.02.2009.

U istraživanju koje su sproveli agencija „Medijum Galup” i dnevni list „Blic” pod nazivom „Broj 1 kompanija u Srbiji”, „Telekom Srbija” je po mišljenju građana najbolja kompanija. Istraživanje je obuhvatilo šest kategorija, a „Telekom” je na prvom mestu u dve, a među prvih pet plasiranih u čak pet kategorija.

Želeći da kraj godine obeleži izborom najboljih i najuspešnijih, a da izbor bude zasnovan na sudu najšire javnosti, agencija „TNS Medijum Galup” je u saradnji sa dnevnim listom „Blic” obavila opsežno ispitivanje javnog mnjenja Srbije. S obzirom na to da su ugled i javni imidž važan, ali neopipljiv deo vrednosti kompanije, ovo istraživanje je sačinjeno da pokaže kakvu poziciju imaju kompanije koje posluju u Srbiji, posmatrano očima građana. Istraživanje pod nazivom „Broj 1 kompanija u Srbiji” je pokazalo koje kompanije građani Srbije smatraju za najbolje i to u sledećim aspektima - ugled, kvalitet proizvoda, društvena odgovornost, briga o zaposlenima, privlačnost zaposlenja, oglašavanje. Za svaku kompaniju je formiran jedinstven skor, kao prosek učestalosti izbora, na svakom od šest aspekata. Prema tom skoru prvo mesto zauzela je kompanija „Telekom”.

Milica Amidžić, direktor Sektora za PR „Telekoma Srbija”, kaže da je kompanija počastvovana ovakvim priznanjem, posebno jer je za kompaniju broj 1 u Srbiji izabrana na osnovu suda javnosti.

- Populacija koja koristi usluge „Telekoma” je velika, meri se milionima ljudi i većina njih očigledno prepoznaje da usluge koje pružamo olakšavaju i obogaćuju njihovu svakodnevnu komunikaciju na različitim nivoima. Naravno, ovo je i dodatni stimulans za sve nas u „Telekomu” kako bismo u narednom periodu nastavili sa unapređivanjem poslovanja - ističe Amidžićeva.

S obzirom na to da je „Telekom” zauzeo prvo mesto u kategorijama društvene odgovornosti i brige o zaposlenima, Milica Amidžić kaže da kompanija nastoji da prepoznaje potrebe društva i da u skladu sa tim deluje i podrži inicijative od najšireg društvenog značaja.

- Ulažući u društvo i pojedince, nastojimo da svojim primerom podstaknemo i druge kompanije da nas prate u tome. Naravno, sve ovo je postignuto zahvaljujući entuzijazmu i posvećenosti zaposlenih, jer oni su najvredniji resurs naše kompanije - objašnjava Amidžićeva.

Slobodan Branković, direktor agencije „Medijum Galup”, istakao je da su rezultati istraživanja značajni jer predstavljaju glasove običnog čoveka.

- U ovom slučaju potrošač je bio glavni arbitar, nije postojao klasični žiri. To je ujedno i način da se ohrabre i podstaknu proizvođači - ističe Branković. Istraživanje je sprovedeno u novembru 2008. godine, na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika širom Srbije kojima je ponuđena lista sa 100 kompanija.

Ko su najbolji

U istraživanju su drugo i treće mesto zauzele kompanije „Knjaz Miloš” i „Telenor”. Najbolja kompanija u kategoriji opšti ugled je „Delta holding”, dok je u kategoriji kvaliteta proizvoda prvoplasirani „Knjaz Miloš”. Kada su u pitanju društvena odgovornost i briga o zaposlenima, prvo mesto je zauzeo „Telekom”. EPS je najprivlačniji za zapošljavanje, a „Koka-Kola” ima najzanimljivije reklame.