www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

10.03.2009.

SAŠA LEKOVIĆ direktor direkcije za tehniku u petak 06.03.2009.
održao sastanak sa proširenim predsedništvom Sindikata Telekoma ,,Srbija’’

Na poziv našeg sindikata, gospodin Leković je došao sa svojim saradnicima.

U svojstvu domaćina bilo je prošireno predsedništvo STS-a i predstavnici Udruženja montera.

Sastanak je održan u prostorijama sindikata i na naše veliko zadovoljstvo pozivu su se pored gospodina Lekovića odazvali i sledeći direktori :Nebojša Dobranić direktor inženjeringa, Borko Crnogorac direktor investicione izgradnje, Milan Simić direktor informacionih tehnologija, Georgije Vuletić direktor planiranja i razvoja i Filip Banković direktor održavanja telekomunikacione infrastrukture.

U neposrednom razgovoru dotakla su se mnoga pitanja i pokušano je od strane direktora da se na većinu precizno odgovori.

Teme o kojima se razgovaralo odnosile su se na očigledne probleme u raznim segmentima poslovanja sa kojima se zaposleni u tehnici svakodnevno susreću.

Nabrojaćemo neke:
- problemi u održavanju, nedostatak materijala i alata
-sistematizacija radnih mesta u tehnici,
-razvoj mikroorganizacije,
-sistem nagrađivanja za izuzetno zalaganje na poslu
-sistem napredovanja
-naplata prekovremenih sati,
-uvođenje nadoknade za pasivna dežurstva
-nedostatak vozila
-problemi u radu call centra 9813 i 977
-problemi sa zalihama u magacinima
i mnoge druge ...

Ohrabruje činjenica da su direktori upoznati sa problemima koji postoje i da su svesni njihove ozbiljnosti, pa se stekao utisak da imaju rešenja za većinu od njih. Kako su ta rešenja još uvek u procedurama, dogovorima i pripremama, ostaje nam da pratimo donošenja istih i da konstantno vršimo pritisak da procedure budu usvojene što pre i da budu efikasne i korisne kako za zaposlene tako i za samo preduzeće.

Zaključeno je da postoji obostrani interese za ovakvim interaktivnim skupovima. Potrebno je da se održavaju češće i da je ovaj današnji samo jedan u nizu planiranih.

Neophodna je saradnja Sindikata i vodećih ljudi najbrojnije direkcije u cilju poboljšanja poslovnih aktivnosti i položaja zaposlenih. Uspeh kompanije ili nekog njenog dela je sigurno veći ako zaposleni dele viziju razvoja i poslovanja sa menadžmentom i ako prepoznaju krajnji planirani cilj.

Ovakvi sastanci doprinose da se zaposleni i deo menadžmenta odgovoran za tehniku bolje razumeju da razmene informacije korisne za obe strane (mada bi trebalo da smo svi na istoj strani).

Na kraju, zahvaljujemo se direktoru Lekoviću i njegovim saradnicima na odvojenom vremenu i posvećenoj pažnji da saslušaju predstavnike zaposlenih i naravno unapred zakazujemo novi sastanak u nadi da ćemo razgovarati o lepšim temama i da će lista problema biti makar za polovinu manja.