www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

12.03.2009.

Makedonska Vlada traži isplatu dividende Telecoma Makedonije

Powered by PressCut

Makedonska Vlada zatražiće isplatu dividende od Telecoma. Podeliće se kolač vredan oko 130 miliona eura profita, koji su prošle godine ostvarili T-mobile i Maktel, dve najjače kompanije u Makedoniji.

Iz Telecoma kažu da su uvek do sada isplaćivali dividendu pa će i ove godine. Na sledećem sastanku rukovodstva kompanije razgovarat će se upravo o tome i o iznosu koji će deoničari dobiti, izjavio je Žarko Lukovski, predsednik odbora direktora Telecoma i predstavnik makedonske Vlade. Inače, T-mobile i Maktel nedavno su najavili ulaganja vrijedna oko 180 milijuna eura.

(A1)

Makedonski telecom odobrio izveštaje

Odbor direktora Makedonskog telecoma na redovnom sastanku odobrio je konsolidovani godišnji račun, revidirane finansijske izveštaje, revidirane konsolidirane finansijske izveštaje i godišnji izveštaj o poslovanju društva za 2008. godinu.

Isto tako, Odbor je imenovao Branku Pavošević za glavnu direktoricu kadrovske službe i Miroslava Jovanovića za rukovodnog direktora za tehnologiju u Makedonskom telecomu. Pavošević ima dugogodišnje iskustvo u renomiranim svjetskim tvrtkama na visokim pozicijama iz područja ljudskih resursa, a Jovanović veliko iskustvo kao IT-stručnjak u Makedoniji i inozemstvu.

(Utrinski vesnik)