www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

12.03.2009.

Saradnja Telekoma i "Alkatel Lucenta" u oblasti unapređenja internet mreže i usluga

Kompanija Telekom Srbija potpisala je ugovor sa francusko-američkom kompanijom Alkatel Lusent (Alcatel Lucent) o unapređenju internet mreže i usluga, saopšteno je iz srpske kompanije.

Ugovorom će biti proširena, povećana i unapređena postojeća mreža širokopojasnog interneta, prenosa podataka i proširenje ponude glasovnih usluga.

"Želimo da našim korisnicima, kako pravnim tako i fizičkim licima, pružimo širok spektar korisnih širokopojasnih usluga koje nude niz pogodnosti", rekao je direktor Direkcije za tehniku Telekoma Srbija Saša Leković.

Leković je dodao da će zahvaljujući stručnjacima Alkatel-Lusenta, Telekom "klijentima ponuditi savremene usluge najboljeg kvaliteta u roku od samo nekoliko meseci".

"'Alkatel Lucent' ima jedinstvenu mrežu eksperata u lokalnom timu, a njihova tehnička stručnost će nam omogućiti ekonomičnu modernizaciju u pružanju usluge", kaže Leković.

Proizvođač telekomunikacionih sistema i usluga Alkatel-Lusent radi u više od 130 zemalja i u prvih devet meseci 2008. imao je prihod od 12 milijardi evra, što je oko 550 miliona manje nego u istom periodu 2007. godine.

"Uspešna saradnja sa 'Telekomom Srbija', koja traje već 20 godina, omogućila nam je da shvatimo njihove potrebe u oblasti razvoja mreže i da zajedno radimo na traženju najboljeg rešenja", rekao je glavni predstavnik "Alkatel Lucenta" za Srbiju Arno Ruen.

(MONDO)