www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

06.05.2009.

3G: m:tel potpisao ugovore sa Nokia Siemensom i Huaweijem

Autor/izvor: Saida Mustajbegović

BANJA LUKA - Kompanija m:tel, nakon dobijanja licence za treću generaciju mobilnih mreža (3G) rešena je da u što kraćem roku nabavi i implementira najsavremeniju opremu, koja će obezbediti pokrivanje urbanih područja sa 3G signalom.

U tom cilju, m:tel je potpisao značajne ugovore sa kompanijama Huawei i Nokia Siemens Networks (NSN) o isporuci i instalaciji opreme za treću generaciju mobilne mreže.

Uverivši se u kvalitet opreme i rešenja, koja su implementirana i kod najvećih svetskih telekom operatora, m:tel nastavlja uspešnu saradnju sa kompanijama Huawei i NSN. U m:tel-u se vrlo ozbiljno i sistematično pripremamo za uvođenje nove 3G tehnologije, koja omogućava brži pristup podacima i Internetu, video pozive, video nadzor i praćenje multimedijalnih sadržaja putem mobilnih telefona i koja će biti u praktičnoj primeni u drugoj polovini ove godine“, izjavio je generalni direktor m:tel-a Predrag Ćulibrk.

Zahvaljujući ovoj opremi, kompanija m:tel omogućiće svojim korisnicima korištenje palete novih servisa, te garantovati brzinu i kvalitet prenosa govora i podataka. Takođe, biće poboljšan kapacitet i pokrivenost signalom m:tel mobilne mreže na području cele BiH, saopšteno je iz ove kompanije.