www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

19.06.2009.

Telekomova IT podrška za Univerzijadu

Kompanija Telekom Srbija, lider na tržištu telekomunikacija u Srbiji, pružila je IT i telekomunikacionu podršku za potrebe organizacije Univerzijade 2009.

Za potrebe održavanja Univerzijade 2009, kompanija Telekom je obezbedio najsavremenije servise, bazirane na postojećoj i novoizgrađenoj telekomunikacionoj infrastrukturi, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak.

Radi što bolje funkcionalnosti tokom takmičarskih dana, Telekom Srbija je obezbedio IT i telekomunikacionu podršku za informacioni sistem Univerzijade, koji se sastoji od podsistema za prikupljanje rezultata, za akreditaciju, za bezbednost, za realizaciju TV prenosa, rzi pristup Internetu i fiksnu telefoniju.

"Infrastruktura izgrađena uoči Univerzijade 2009. imaće svoju primenu i po završetku ovog događaja i funkcionisaće kao integralni deo postojeće telekomunikacione mreže Telekoma Srbija. Učesnici i organizatori Univerzijade imaće priliku da prvi, premijerno koriste nove servise Telekoma Srbija zasnovane na IP tehnologiji, kao što su IP CENTREX i širokopojasni telefonski priključak (IP telefon). Posebno je značajna činjenica da će svi ovi servisi uskoro biti dostupni i drugim korisnicima širom Srbije", rekla je Jelena Stojanović, direktor Funkcije za marketing i prodaju Telekoma Srbija

Svaka od soba univerzitetskog naselja Belville opremljena je najsavremenijom telekomunikacionom opremom, a svim učesnicima i organizatorima Univerzijade obezbeđeni su servisi fiksne i mobilne telefonije u vidu paketa usluga mobilne i fiksne telefonije, Interneta i IPTV paketa.

Pored najsavremenije opreme, učesnici Univerzijade u svojim sobama imaće ADSL i IPTV. Prepaid kartice mt:s koje omogućavaju pozive ka inostranstvu po jedinstvenoj ceni, biće daleko povoljnijje od roaming usluge stranog operatora, a ponudi će se naći i Data prepaid kartice za mobilni internet.

Novinarima akreditovanim za ovaj događaj biće omogućeno da upotrebom Press InoCall vaučera telefoniraju po povoljnijim tarifama u nacionalnom i internacionalnom saobraćaju.

Za potrebe prijavljivanja delagacija – učesnica Univerzijade 2009, Telekom Srbija je razvio korisnički portal takmičenja, a tokom trajanja Univerzijade, učesnicima će 24h na raspolaganju biti i Call Centar, kao istureni stepen Call centra Telekoma Srbija.

Pozivom na broj 9818 moći će da se informišu o rasporedima takmičenja, prevozu do sportskih borilišta, ali i o turističkoj ponudi Beograda. (MONDO)