www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

10.08.2009.

Nebojša Ćirić: Do kraja godine podela besplatnih akcija NIS-a, a kroz izmene i dopune Zakona o pravu na besplatne akcije pre sprovedene privatizacije i ostalih preduzeća (Telekom, EPS, Aerodrom, Galenika i Jat Airwaysa)

Autor/izvor: SEEbiz / Beta

BEOGRAD – Državni sekretar Ministarstva ekonomije Nebojša Čirić izjavio je da će do kraja godine biti podeljene besplatne akcije Naftne industrije Srbije (NIS).

Ćirić je agenciji Beta rekao da će do kraja godine biti usvojene izmene i dopune Zakona o pravu na besplatne akcije koje će omogućiti da i pre sprovedene privatizacije budu podeljene akcije ostalih pet preduzeća Telekoma, EPS-a, Aerodroma, Galenike i Jat Airwaysa u toku prve polovine sledeće godine.

„Ulazimo u završne pripreme za realizaciju Zakona o pravu na besplatne akcije. Građani, radnici i bivši radnici NIS-a će prvo dobiti akcije NIS-a, najkasnije do kraja ove godine”, naveo je on.

Ćirić je rekao da su što se tice NIS-a ostali neki tehnički detalji.

„Ostale su tehničke stvari provere oko 2.000 bivših i jednog dela sadašnjih radnika. To je procedura koja treba da se uradi. Treba da se proveri još oko 50.000 građana i 2.000 radnika, ali suštinski za podelu akcija ne predstavlja problem promena vlasništva NIS-a”, rekao je Ćirić.

Prema ranijim najavama prve besplatne akcije građani, zaposleni i bivši radnici NIS-a trebalo je da dobiju 10. avgusta ove godine.