www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

08.10.2009.

Humanost na delu!

Telekom Srbija i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Telekom Srbija“ su u petak, 02. oktobra 2009, uspešno realizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi na Trgu Republike. Tokom akcije krv je dalo ukupno 97 dobrovoljnih davalaca, kako na Trgu Republike, tako i Zavodu za transfuziju krvi. U okviru Udruženja, u petak je osnovan i Klub donatora organa Telekoma Srbija.

Ovo je samo jedna u nizu humanih akcija koje Udruženje organizuje u sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti, a ovoga puta, akcija je usledila kao odgovor na apel Zavoda za transfuziju krvi u kome je navedeno da su zalihe transfuzionih jedinica na minimumu. Na ovaj način zaposleni Telekoma Srbija dali su svoj doprinos zdravstvenom sistemu i promovisanju kulture dobrovoljnog davanja krvi uopšte.

Doprinos akciji dali su i studenti Fakulteta likovnih umetnosti, koji su tokom akcije na Trgu Republike slikali na temu telekomunikacija i dobrovoljnog davalaštva, a dela nastala ovom prilikom biće poklonjena zdravstvenim ustanovama u Srbiji.