www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

.01.2010.

Telekom Srpske uspešno poslovao u 2009. godini: Ostvaren prihod od 495 mil. KM

Implementacija najsavremenijih tehnologija u 2010. godini

Telekom Srpske jeste jedna od rijetkih kompanija u BiH koja je u 2009. godini ostvarila znatan rast prihoda kao i znatnu dobit. Prema procjenama, ukupan prihod iznosiće 495 miliona maraka što je za čak 20 miliona maraka više u odnosu na 2008. godinu, a 100 miliona maraka više u odnosu na 2007. godinu.

"Naš uspjeh jeste rezultat ostvarenja planova i realizovanih projekata, a neki od najznačajnijih svakako su ponuda Blackberry smartphone rješenja, 3G mreža, razvoj usluga baziranih na IP/MPLS i ADSL tehnologiji, unapređenje poslovnih servisa, kao i mnogobrojni društveno odgovorni projekti. Ono što posebno naglašavamo jeste činjenica da smo nakon privatizacije kompanije investirali oko 350 miliona maraka. Samo u 2009. godini u različite projekte uložili smo preko 130 miliona maraka", kaže generalni direktor Telekoma Srpske, Predrag Ćulibrk. Prema njegovim riječima, kompanija je završila još jednu poslovnu godinu po mnogo čemu specifičnu i težu od prethodne.

"Kriza ne može da vas ne dotakne, ali vas isto tako podstiče da reagujete brzo i da pregrupišući snage iskoristite nove uslove poslovanja kao šansu. Ako kao kompanija nastavimo da sprovodimo misiju koja u fokus stavlja zadovoljnog korisnika, uvjeren sam da ćemo još jači dočekati trenutak kada će ekonomija u BiH krenuti putem oporavka", kaže Ćulibrk.

Najvažniji planovi Telekoma Srpske u 2010. godini jesu ostvariti dobre poslovne rezultate, implementirati najsavremenije tehnologije, biti konkurentan, povećati tržišno učešće i poslovati društveno odgovorno.

"U skladu s našom marketinškom orijentacijom i ove godine unaprijedićemo postojeće usluge, ali i ponuditi nove. Neki od najznačajnijih noviteta jesu uvođenje prepaid servisa u fiksnoj telefoniji kao i usluga IPTV.

Ulaganjem u telekomunikacionu infrastrukturu dovešćemo mrežu fiksne telefonije na nivo potpune digitalizacije. Takođe, postoje i ozbiljni planovi za povećanje dostupnosti i kvaliteta ADSL usluga i servisa koje pružamo putem 3G mobilne mreže", najavljuje Ćulibrk.

On dodaje da će druga polovina godine donijeti i primjenu pravila o prenosivosti brojeva, za šta se kompanija dugo piprema. Broj korisnika m:tela raste iz godine u godinu, a najveći rast zabilježen je u oblasti mobilne telefonije i brzog pristupa Internetu ADSL tehnologijom.

"Broj korisnika mobilne telefonije na kraju 2009. godine iznosio je 1.230.000, što je skoro dvostruko veći broj od onoga koji smo zatekli u trenutku privatizacije kompanije. U prošloj godini zabilježili smo rast od oko 11 odsto, tako da naše tržišno učešće u BiH iznosi oko 39 odsto. Broj ADSL korisnika u 2009. godini povećan je za 122 odsto i iznosi 53.000. Fiksni telefonski priključak ima 355.000 korisnika", kaže Predrag Ćulibrk.