www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

10.03.2010.

ZAHTEV
Crnogorski Telekom: Sindikat traži obračun po novoj najnižoj cijeni rada

Autor/izvor: Mina-business

PODGORICA - Sindikat Crnogorskog Telekoma zatražio je od uprave da odmah naloži obračun i isplatu razlike zarada po novoj najnižoj cijeni rada, povećanoj 15,42 odsto od septembra prošle godine.

Iz Sindikata su naveli da izveštaj nezavisne Arbitražne komisije u potpunosti demantuje sve tvrdnje uprave Telekoma o neosnovanosti zahteva za povećanje zarada u toj kompaniji.

Nezavisna Arbitražna komisija je, kako se navodi u saopštenju Sindikata, konstatovala da najnižu cenu rada u Crnogorskom Telekomu treba povećati 15,42 odsto u skladu sa metodologijom od 1. septembra prošle godine.

Iz Sindikata su kazali da se uprava, opravdavajući odbijanje i grubo kršenje crnogorskih zakona i sopstvenih akata, konstantno javno pozivala na globalnu ekonomsku krizu.

- Pošto je očekivano izostao bilans i transparentnost uprave, Arbitražna komisija je završila rad bez tog dokumenta, kako je to i konstatovano u njenom nalazu, ali je istovremeno iz uprave zvanično saopšten podatak da je prošlogodišnja neto dobit kompanije, u vremenu globalne ekonomske krize, povećana 16 odsto u odnosu na 2008, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata naveli da je jedan od njihovih zahteva, koji je sada i Štrajkački zahtev, povećanje najniže cijene rada u skladu sa potpisanom Metodologijom, a na osnovu jasnih i preciznih parametara i pokazatelja.